Nastavak polcijske akcije “Ares” – “palo” 213 kriminalaca

Nastavak polcijske akcije “Ares” – “palo” 213 kriminalaca

20/07/2017 Off By
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u nastavku akcije „Ares“ u prethodnih nekoliko dana, uhapsili 213 osoba, otkrili dve laboratorije za proizvodnju marihuane, zaplenili 385 kilograma različitih vrsta narkotika i veću količinu oružja i municije.

„Pripadnici policije nastavili su na teritoriji 25 gradova sa odlučnom akcijom na suzbijanju kriminala, pre svega kada je reč o borbi protiv narkotrafikinga“, istakao je Stefanović i dodao da je policija podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv 258 osumnjičenih.
Stefanović je istakao da je u nastavku akcije Ares procesuirano više od 470 osoba, koji se sumnjiče da su počinile brojna krivična dela, pre svega neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, prevara, primanje i davanje mita, teške krađe i druga krivična dela.
„Policija je u nastavku akcije „Ares“ zaplenila čak 385 kilograma različitih narkotika, a otkrivene su i dve laboratorije za proizvodnju marihuane. Samo u jednoj od tih laboratorija na teritoriji Beograda zaplenjeno je 235 kilograma marihuane“, naglasio je ministar policije.
Prema njegovim rečima, oduzeto je i 19 pušaka, 15 pištolja, jedna bomba, kao i 14 automobila od kojih je 10 ukradeno u ranijem periodu i oni su odmah vraćeni vlasnicima.
Stefanović je poručio da će se ovakve aktivnosti nastaviti i dalje i da će pre svega biti usmerene na suzbijanje trgovine narkoticima, jer želimo da naša deca budu bezbedna, ali nećemo dozvoliti ni da se bilo koji kriminalac u našoj zemlji oseća sigurno.
„Ovo je dobra prilika da pohvalim rad policije. Srbija je ozbiljno i oštro krenula u rat protiv mafije i ostvareni rezultati pokazuju da državni organi rade svoj posao, da se policija i tužilaštvo bore da pokažu da Srbija može da bude sigurna, bezbedna i stabilna i mi ćemo nastaviti tako da radimo svakoga dana“, rekao je Stefanović.
Istakavši da su u akciji Ares ukupno uhapšene 573 osobe i da je protiv još 460 lica podneta krivična prijava u redovnom postupku, Stefanović je zaključio da odlični rezultati policije i tužilaštva garantuju građanima da će Srbija biti sigurna zemlja.♦