Vašington: Vučić razgovarao sa senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem

Vašington: Vučić razgovarao sa senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem

17/07/2017 Off By

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu sa predsedavajućim i kopredsedavajućim Senatskim potkomitetom za Evropu senatorom Ronom Džonsonom i senatorom Krisom Marfijem, sa kojima je razgovarao o bilateralnim odnosima, parlamentarnoj saradnji, podršci SAD evrointegracijama Srbije i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je naglasio da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Republike Srbije unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, kao i da Srbija u tome prepoznaje naročito važnu ulogu Kongresa.
Tokom susreta sa senatorima, Vučić je istakao da članstvo u EU ostaje spoljnopolitički cilj Srbije, koja će i dalje biti pouzdan i kredibilan partner EU. On je senatore obavestio i o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine, ukazavši na neophodnost implementacije dogovorenog.
Senator Džonson je rekao da SAD želi da pokaže koliko je region Zapadnog Balkana važan, i da je dobro da sa predsednikom Vučićem razgovaraju o izazovima i mogućnostima sa kojima se region suočava.
Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo aktuelnom bilateralnom saradnjom sa Sjedinjenim Američkim Državama na planu bezbednosti, oblasti u kojoj je ostvaren najveći napredak u prethodnom periodu, i naglasio da će u budućnosti saradnja na ovom polju biti ubrzana i poboljšana.
Razgovarajući o ekonomskim prilikama u Srbiji, Vučić je obavestio senatore o ekonomskim reformama, privrednom napretku i poboljšanju poslovne klime, naglasivši da te cinjenice Srbiju preporučuju kao dobro tržište za američke investitore.
Senatori Džonson i Marfi izneli su nekoliko saveta o tome kako popraviti poslovni ambijent u Srbiji u cilju privlačenja više američkih investitora.(Press Predsednika)♦