U velikoj policijskoj akciji Ares uhapšeno 360 osoba

U velikoj policijskoj akciji Ares uhapšeno 360 osoba

16/07/2017 Off By

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, na današnjoj koferenciji za medije saopštio da je policija zbog više kirivičnih dela uhapsila 360 osoba, a protiv još 202 podnete su krivične prijave u redovnom postupku.

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji “Ares”, zbog sumnje da su počinili različita krivična dela između ostalog neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje i nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice, razbojništva, teške krađe…
-Ta akcija je sprovedena u 27 opština i gradova u Srbiji, saopštio je ministar Stefanović, i objasnio da su podnete krivične prijave i procesuirano ukupno 562 osobe.
Šef srpske policije naveo je da je oduzeto 167 kilograma narkotika, kokaina, heroina, hašiša, maruihuane i ektazija kao i da su otkrivene tri laboratorije za proizvodnju marihuane.
Oduzeto je 29 pušaka, 4 automatkse puške, 30 pištolja, jedan kilogram ekspoloztiva, šest bombi i više od 3.000 komada municije.
-Zaplenjena je veća količina novca, 19 vozila kao i više računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, objasnio je Stefanović.♦