SAD: Demonstracije nazvane ”Režim Tramp/Pence mora otići“

SAD: Demonstracije nazvane ”Režim Tramp/Pence mora otići“

16/07/2017 Off By
Širom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) održane su demonstracije protiv američkog predsednika Donalda Trampa i njegove administracije.

Demonstracije nazvane ”Režim Tramp/Pence mora otići“ organizovane su 15 većih američkih gradova među kojima se nalaze Atlanta, Boston, ČiKago, Los Anđeles, Njujork, Portland, Vašington, javlja turska informativna agencija Anadoli Agenci (AA).
Organizator demonstracija je antifašistička grupa ”RefuseFascism”. Oni su demonstrirali protiv stava američkog predsednika kada je reč o muslimanima, ženama i tamnoputim Amerikancima.
Demonstranti u Njujorku okupili su se ispred Trampovog centra odakle su kasnije organizovali protestnu šetnju do trga Tajms.
Tokom šetnje uzvikivali su slogan ”Ne Trampu, ne fašističkoj Americi” i nosili transparente na kojima je, između ostalog, pisalo ”Režim Tramp/Pence mora otići”, ”Ne! U ime čovečanstva odbijamo fašističku Ameriku”, i tome slično.
Članovi grupe su u obraćanju izjavili kako svakog dana sve su veći ”fašistički napadi na imigrante, muslimane, siromašne, medije, organizacije za zaštitu okoliša, LGBT populaciju, tamnopute Amerikance i pravo na proteste”. U Los Anđelesu su organizovane demonstracije protiv Trampa, ali i podrške.
Došlo je do sukoba dve grupe, a nekoliko osoba je lakše povređeno. Policija je privela tri demonstranta.(Agencije)♦