ISIS preti – “…neka krv teče ulicama Balkana”

ISIS preti – “…neka krv teče ulicama Balkana”

14/07/2017 Off By
AKO se u iračkom Mosulu slavi pobeda, a svetski mediji prenose informacije o porazu takozvane Islamske države, zloglasna teroristička organizacija nastavlja da pretiti zemljama Balkana, prenose informativne agencije.

U posljednjem izdanju ISIS-ovog magazina Rumiyah, propagandisti te organizacije pozivaju svoje simpatizere da, kako navode, ubijaju šejhove tavagita (tagut, sve ono što se obožava mimo Allaha, a što simpatizeri ove ideologije koriste da opravdaju ubijanje nevinih ljudi). Pozvali su svoje simpatizere na Balkanu da se ugledaju na “braću s Istoka i Zapada”.
“Napadajte islamske organizacije i biroe. Napadajte ih na Allahovom putu”, navedeno je.
Uz tekst je ovaj put objavljena fotografija reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, njegovog zamenika Huseina ef. Smajića, kao i muftija IZ BiH, koje opisuju kao “murteddske (otpadnici od islama) vođe neislamske zajednice”, i naglašava da je “ubijanje murtedda draže i preče od ubijanja pravih kafira”.
“Prikoljite glave tih murtedda, a najvažnije su glave murteddskih muftija, jer tako nam Allaha, nema ništa veće i vrednije kod Allaha od toga da ubijate one koji su izmenili Njegovu veru, one koji žele da islam bude uništen iznutra”, navode ISIL-ovi autori, te dodaju:
“Napadnite ih, ubijajte ih prigušivačima, pa to je uistinu divno delo.
Ništa ih ne sprečava da ih ubijate prigušivačima i da njihova tela raskomadate eksplozivnim napravama i da napadate njihove kuće, da ih ubijate pred njihovom decom i njihovim ženama… Prolijte njihovu prljavu krv i neka teče ulicama Balkana”, piše, između ostalog, u opširnom tekstu pod naslovom “Ako se vratite, i mi ćemo se vratiti”.(Agencije)♦