Vladimir Rebić posetio poveđene Poljake u saobraćajki na putu Subotica – Novi Sad

Vladimir Rebić posetio poveđene Poljake u saobraćajki na putu Subotica – Novi Sad

11/07/2017 Off By
Direktor policije Vladimir Rebić obišao je danas u opštoj bolnici u Vrbasu putnike koji su povređeni u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na putu Subotica – Novi Sad jutros oko 9.40 sati u Feketiću kod Malog Iđoša. Tada je autobus, poljskih registarskih oznaka, koji je prevozio i decu, sleteo sa puta i prevrnuo se.

Rebić je ukazao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u stalnom kontaktu sa ambasadom Poljske u Beogradu i istakao da će Republika Srbija učiniti sve da povređenim putnicima pruži najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.
„Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i pripadnici službi hitne pomoći na lice mesta došli su u rekordno kratkom roku, pomogli povređenima i transportovali ih do zdravstvenih ustanova“, istakao je Rebić.
Direktor srpske policije je dodao da će i putnicima iz autobusa, koji nisu povređeni, biti pružena sva potrebna pomoć.
Objasnivši da je autobus izgubio kontrolu i prevrnuo se, Rebić je rekao da je u saobraćajnoj nezgodi poginulo jedno lice, a da je više osoba hospitalizovano u Opštoj bolnici u Vrbasu i drugim bolnicama na području Vojvodine.
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, koji je sa direktorom policije Rebićem obišao povređene, precizirao je da su kolima hitne pomoći prevežena 24 povređena putnika, od čega je trenutno hospitalizovano 14 pacijenata sa lakim telesnim povredama, dok su tri osobe upućene kolima hitne pomoći u Klinički centar Vojvodine.(Press MUP)♦