Biciklisti se žale: Nedovršeni poslovi na Pančevačkom mostu

Biciklisti se žale: Nedovršeni poslovi na Pančevačkom mostu

10/07/2017 Off By

 

Radnici Mostogradnje su tokom prethodnog i ovog meseca zamenjivali diletacione češljeve na Pančevačkom mostu.

I pored prijave nadležnoj inspekciji, nije im dat nalog da poprave reverzibilne staze koje koriste biciklisti i pešaci, iako su vidno oštećene.
Pored neudobnosti za korišćenje, ova oštećenja stvaraju prostor za dodatni atmosferski uticaj i preduslov su za stvaranje većih oštećenja ukoliko trenutna nisu sanirana.
Indirektno, ovo znači dupli trošak i dupli izlazak na teren ekipa Mostogradnje, iako je sve moglo da se završi u jednom izlasku.
Na fotografijama se može videti da su radnici Mostogradnje asfaltirali diletacione češljeve, ali su ostavili pragove na stazi koja je tik pored i koja je oštećena.
Ovo je još jedan od niza pokazatelja kako neodgovorna gradska i republička uprava svojim nečinjenjem i sukobom oko nadležnosti dovode do zanemarivanja oštećenja na Pančevačom mostu i povećavanja izdataka koji se plaćaju od našeg novca.
Takođe, ovo je očigledan primer nebrige republike i grada za sve osim automobilskog saobraćaja, kao i nebrige za bezednost pešaka i biciklista.(Press UG Ulice za bicikliste)♦