U pećima elektrane “Nikola Tesla” bačeno preko 200 kilograma doge!

U pećima elektrane “Nikola Tesla” bačeno preko 200 kilograma doge!

05/07/2017 Off By

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji je danas prisustvovao uništavanju više od 200 kilograma zaplenjenih narkotika u termoelektrani „Nikola Tesla“, poručio je da će policija nastaviti intenzivnu borbu protiv narkotrafikinga.

Istakavši da je policija u poslednje tri godine zaplenila deset tona narkotika, Stefanović je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova ozbiljnim i snažnim angažovanjem pokušati da skloni svakog narkodilera sa ulice.
Govoreći o zaplenjenim narkoticima koji su spaljeni, Stefanović je precizirao da je prediviđeno uništavanje pet tona droge, koje će se sukcesivno obavljati u narednih pet, šest meseci imajući u vidu da postoji ograničenje u pogledu količine koja može biti uništena po satu.
Ministar je precizirao da je danas uništeno najviše marihuane, oko 40.000 različitih tableta, desetak kilograma heriona i manja količina kokaina.
Prema njegovima rečima, uništavanje narkotika obavljeno je uz prisustvo tužilaštva, sudija, ljudi iz Elektroprivrede Srbije i Komisije Vlade Republike Srbije za praćenje postupka uništavanja psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, koja je zadužene da ovaj proces prođe potpuno u skladu sa zakonom.
Stefanović je istakao da je za uspešno suzbijanje trgovine narkotivcima za Ministarstvo unutrašnjih poslova značajna dobra saradnja sa tužilaštvom i drugi bezbednosnim službama.♦