Makedonija: Zamenik premijera “težak” 28 miliona evra!

Makedonija: Zamenik premijera “težak” 28 miliona evra!

02/07/2017 Off By
Zamenik premijera Makedonije prijavio imovinu od 28 miliona evra, platu daje u dobrotvorne svrhe
Imovinu vrednosti 28 miliona evra, prijavio je u imovinskoj karti zamenik premijera Makedonije za ekonomska pitanja Kočo Anđušev, preneli su skopski mediji.

Anđušev ima kuću i pet stanova u Skoplju, zatim kuću u Grčkoj na poluostrvu Halkidiki od 214 kvadratnih metara, a ima i stan u Beogradu.
Anđušev je prijavio i dva poslovna prostora u Skoplju od ukupno 200 kvadratnih metara.
Vozni park zamenika premijera Zorana Zaeva sastoji se od automobila “maserati”, “porše kajen” i “mini kantrimen”, kao i motorni čamac marke “regal”.
U anketnom listu je prijavio četira luksuzna ručna sata koje je procijenio na 2,5 miliona denara.
Anđušev poseduje i 20 umetničkih slika i skulptura makedonskih autora, koje je procijenio na 109.000 evra, a ima i zlatni nakit u vrednosti šest miliona dinara.
Najveću vrednost u imovinskom listu ima njegov udeo u grupi “Feroinvest”, gde je Anđušev suvlasnik sa 80 posto akcija, čija je vrijednost veća od 21 miliona evra.
Njegova supruga poseduje firmu “Ofisrent” vrijednosti 630.000 dinara.
Anđušev je prijavio i četiri kredita od 82 miliona dinara i da u nekoliko banki ima ušteđevinu od 1,2 miliona eura i više od 4,6 miliona dinara.
– Ponosim se mojim anketnim listom, jer sam sve stvorio sam i na sve sam platio porez. Ovo je primjer da dete radnika firme koja je otišla u stečaj (u vrijeme privatizacije) može da radom napravi kapital – rekao je Anđušev novinarima.
On je rekao i da je njegova ministarska plata u Vladi Makedonije 81.000 denara i da je neće uzimati, već će je poklanjati u humane svrhe.
– Sramota je da sa ovakvim anketnim listom uzimam platu (od države), zato ću da radim pro-bono, polovinu ću davati siromašnim porodicama, a drugu polovinu za stipendiranje talentovanih studenata – rekao je zamenik makedonskog premijera Kočo Anđušev.(Agencije)♦