Reagovanje LSV: Tomislav Nikolić je stručnjak za skandale, ali ne i za investicije

Reagovanje LSV: Tomislav Nikolić je stručnjak za skandale, ali ne i za investicije

01/07/2017 Off By

Liga socijaldemokrata Vojvodine pažljivo je saslušala ekspoze novoizabrane premijerke Ane Branbić i nada se povećanju investicionih aktivnosti i poboljšanju životnog standarda građanki i građana Srbije, navodi u pisanoj izjavi medijima potpredsednik

LSV Aleksandar Jovanović i nstavlja da “nažalost, istovremeno moramo izraziti i sumnjičavost prema mogućnostima za privlačenje stranih investicija, jer su institucije koje se time moraju baviti na veoma slabim temeljima.
Najvažnije spoljnopolitičko opredeljenje Srbije mora ostati Evropska unija. Samim tim iz tih zemalja može se očekivati i najveće interesovanje stranih investitora.
Liga socijaldemokrata Vojvodine ne spori da je za Srbiju bitna i saradnja sa što je moguće više zemalja i potencijalnih ekonomskih partnera, pa samim tim i sa Rusijom i Kinom.
Nažalost, vlasti Srbije osnivanjem Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, na čijem je čelu bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, pokazale su nedovoljnu ozbiljnost i teško je očekivati bilo kakve rezultate rada novoformiranog Saveta.
Postavlja se pitanje da li može resor saradnje sa Rusijom i Kinom biti prepušten čoveku čije je najveće političko dostignuće bilo pridržavanje kaputa predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i pripovedanju krajnje nespretnih priča o ljudima žute boje kože.
Tomislav Nikolić je svoju političku nedoraslost mnogo puta dokazao, a Republika Srbija je pet godina njegovog predsednikovanja strepela od nebrojanih skandala čiji je on bio učesnik i kreator.
Teško je očekivati da će novozaposleni saradnici Tomislava Nikolića bilo šta pozitivno uraditi u cilju privlačenja investicija iz Rusije i Kine, jer su oni, sasvim je sigurno, nameštenje dobili sa jedinim ciljem – prikrivanje gafova i skandala njihovog šefa, kao što su to radili i u Predsedništvu”.(Press LSV)

Liga socijaldemorkata Vojvodine upozorava premijerku Brnabić na moguće loše posledice rada Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom.

Investicije su nam preko potrebne. Otvaranje novih radnih mesta mora biti imperativ, ali sa ljudima profila Tomislava Nikolića teško je otvoriti i jedno jedino novo radno mesto, a kamoli dovesti veliku i uspešnu kompaniju.♦