Finansijske nevolje naterale Dodika da rasprodaje svoje beogradske stanove!

Finansijske nevolje naterale Dodika da rasprodaje svoje beogradske stanove!

28/06/2017 Off By
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik žali se da su ga “pritisle” financijske obveze zbog kojih je prisiljen da rasprodaje svoje nekretnine i usput je potvrdio kako se uoči raspada bivše Jugoslavije, kada je divljala inflacija, prilično obogatio, što mu je omogućilo da tada kupi sedam stanova u Beogradu.

“Ja sam 1989. u Beogradu imao sedam stanova, ostala su mi dva u užem centru Beograda i duže vreme je trajala procedura prodaje. Desilo se da se to prodalo i ništa drugo, što sad, voleo bih da nisam, ali bio sam pritisnut nekim porodičnim obvezama i to je razlog zbog kojeg smo prodali te stanove”, ispričao je Dodik novinarima u Banjoj Luci kratku istoriju koja je prethodila skandalu što ga je u ponedjeljak objavio ministar bezbednosti BiH, Dragan Mektić.
On je potvrdio kako postoje informacije da je Dodik potkraj maja pri ulasku u BiH iz Srbije prijavio kako sa sobom u zemlju unosi 200 hiljada evra u gotovini, a ministar Mektić je postavio pitanje kako je moguće da političari sa sobom nose tolike pare.
Dodik je naknadno pojasnio kako je reč o novcu koji je dobio na račun prodaje dva stana, od kojih je svaki površine 77 kvadrata, a smešteni su u jednoj ulici u centru Beograda.(Agencije)♦