Vućić primio maestra Zubina Mehtu

Vućić primio maestra Zubina Mehtu

25/06/2017 Off By

 

 

Predsednik Aleksandar Vućić primio je danas maestra Zubina Mehtu koji boravi u Beogradu, povodom koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije.

Beogradska filharmonija će večeras, pod upravom novog šefa dirigenta Gabrijela Felca, pokloniti publici najveći koncert klasične muzike u istoriji Srbije, na otvorenom.
Maectro Mehta je zahvalio predsedniku Vućiću na svemu što čini za Beogradsku filharmoniju, kao i na planu za izgradnju nove koncertne dvorane o kojoj je razgovarao tokom svoje poslednje posete Beogradu.
Predsednik je naglasio da nova zgrada Beogradske filharmonije mora biti završena do 2020.godine.
„Beograd je kosmopolitski grad i zaslužuje operu koja će postati ne samo njegov, već i simbol celog regiona“, istakao je Vučić.
Predsednik Vučić i maestro Mehta dogovorili su postavljanje statue slavnom holivudskom glumcu srpskog porekla, Karlu Maldenu, rođenom kao Milan Sekulović, koji je igrao u više holivudskih filmova, među kojima su najpoznatiji “Tramvaj zvani želja”, “Paton”, “Na dokovima Njujorka” i dr.
Porodica Karla Maldena poklonila je Beogradskoj Kinoteci 2016.godine lične predmete i deo filmske kolekcije ovog slavnog holivudskog glumca.
„Naš zadatak je da naše generacije upoznamo sa likom i delom najpoznatijeg glumca srpskog porekla, s obzirom da ni mi nismo bili svesni značaja i traga koji je Karl Malden ostavio. On je bio veliki umetnik, ali i najbolji ambasador Srbije”,rekao je predsednik Vučić.(Press Predsednika)♦