ŠEŠELJ: POMIRENJE S NIKOLIĆEM I VUČIĆEM AKO SE OTKAŽU EU

14/12/2014 Off By

POLITIKA⇒ Šešelj kaže da Vučić i Nikolić treba da se odreknu EU, suprotstave “mešetarenju zapadnih sila”, krenu u što čvršću integraciju sa Rusijom, uključujući i razgovore o stupanju u carinsku uniju sa ovom zemljom, Kazahstanom, i Bjelorusijom, ali i Odbor za kolektivnu bezbednost

dodik-seselj-anadolija-main-635x300
PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da je spreman da se pomiri i sarađuje sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, ako u vođenju politike stanu na pozicije na kojima se sada nalazi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Šešelj kaže da Vučić i Nikolić treba da se odreknu EU, suprotstave “mešetarenju zapadnih sila”, krenu u što čvršću integraciju sa Rusijom, uključujući i razgovore o stupanju u carinsku uniju sa ovom zemljom, Kazahstanom, i Bjelorusijom, ali i Odbor za kolektivnu bezbednost.
Govoreći o odnosu sa predsednikom Republike Srpske, Šešelj je rekao da je Dodik danas najistaknutiji borac za njenu odbranu.
“On Republiku Srpsku brani uporno, ponekad daje izjave koje su oštrije čak i od onih koje bih ja davao i danas vodi izrazito prorusku politiku. To su naši motivi zašto ga podržavamo da ponovo formira vladu”, rekao je Šešelj za “Pres Republika Srpska”.
Prema njegovom mišljenju, za Republiku Srpsku bi bilo idealno da SNSD i SDS naprave koaliciju i formiraju vladu, odnosno da se ujedine snažna patriotska opcija, kakva je Dodikova stranka danas i tradicionalna patriotska opcija koja ima velike zasluge u formiranju Repubike Srpske, kakva je SDS.
“Ako bi bila formirana takva koalicija, onda bi isplivali oni koje je Zapad instrumentalizovao, zato što bi se oni tome suprotstavili i bili prepoznati u javnosti”, rekao je Šešelj.
On je upozorio na pogubnost sadašnje podele između SNSD-a i SDS-a po Republiku Srpsku, navodeći da “radikali drže Dodikovu stranu”.
“SRS sada pripada većini koja podržava Dodikovu vladu, ali bismo još radije podržali veliku nacionalnu koaliciju, ne tražeći za sebe nikakve privilegije i zaista bismo to uradili iz najiskrenijih namera da pomognemo Srpskoj”, poručio je Šešelj.
Komentarišući međusobne optužbe SNSD-a i SDS-a o saradnji sa Hrvatima i Bošnjacima, Šešelj je rekao da bi u principu uvek radije sarađivao sa Bošnjacima, ali da je u konkretnim okolnostima interes Republike Srpske da se pomogne Hrvatima da formiraju svoj entitet u BiH.
“Međutim, po svemu sudeći, hrvatski predstavnici neće biti korektni, već ima takvih nagovještaja. Lider HDZ-a BiH Dragan Čović će izgleda u koaliciju sa SDA i SDS-om na nivou BiH, što je Dodik na vreme trebalo da ima u vidu”, smatra Šešelj.<


ŠEŠELJ: RADIKALI TRAŽE RAZREŠENJE PREDSEDNIKA REPUBLIKE

seselj-1

SRS: Mi ćemo pokušati da skupimo 30.000 potpisa građana i da peticiju uputimo u Narodnu skupštinu, a biće nam potrebna i podrška poslanika, makar da ih animiramo dovoljno da se povede rasprava o tome”, rekao je Šešelj na današnjoj tradicionalnoj konferenciji za novinare Redakcija   PREDSEDNIK Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najavio je danas da njegova stranka priprema prikupljasnje potpisa za razrešenje dužnosti predsednika Srbije Tomislava Nikolića jer je, kako je rekao, prekršio Ustav. “Mi ćemo pokušati da skupimo 30.000

VESNA PUSIĆ: ŠEŠELJEVE UVREDE NA MOJ RAČUN IDENTIČNE UVREDAMA EKSTREMISTA U HRVATSKOJ

pusic-mudar-

REGION ⇒ Šešelj, sam po sebi jedan marginalan lik, no da je govor mržnje i ratnohuškački govor na ovim prostorima početkom ’90. doprinio velikim nesrećama. Izjavu srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića komentirala je riječima kako joj je drago da misli da je Hrvatska toliko utjecajna da može instrumentalizirati Europski parlament Izvor 24 sata Hr Znajući gdje smo i znajući što je ovakva retorika već učinila, svaki mudri političar bi se od toga distancirao i nastavio normalan, europski put, poručila je Pusić

KAKO JE HRVATSKI NACIONALISTA ANTO KOVAČEVIĆ OMOGUĆIO ŠEŠELJU DA SE JAVI NA OSIJEČKOJ TV

vojislavseseljOsjeckaTV1

Zaobilazni put do javnosti DOGAĐAJI ⇒“Nikolić, Vučić i Dačić tresu se od straha. Takvim izjavama oni se sami teše. Blokirali su me ovde na nacionalnim medijima, ali ja sam pronašao zaobilazni put da prodrem u javnost, a to je bilo preko Hrvatske. Dovoljno je bilo da izdam jedno saopštenje i da se Hrvati upecaju kao som na durdubak i da krene kampanja protiv mene”, rekao je Šešelj Redakcija VOJISLAV Šešelj, javio se u studio emisije Bujica na Osječkoj televiziji. Odmah