Pančevo: Kineska pomoć za Vojsku Srbije

Pančevo: Kineska pomoć za Vojsku Srbije

20/06/2017 Off By

Ranka Čičak

Posle primopredaje kineske donacije Vojski Srbije danas je u kasarni “Stevica Jovanović” u Pančevu predsednik Aleksandar Vučić odgovarao na delikatna pitanja o formiranju vlade. Rekao je da se najviše iznenadio reakcijama u sopstvenoij stranci da Ana Brnabić bude predsednica Vlade, ali da je SNS tako velika politička partija, da treba računati na mišljenja ljudi različitih rešenja.

-Javio se čovek kjoji kaže da mu je otac sveštenik i da mu je teško da prihvti Anu. Ali kaže prihvatiću je zbog tebe, jer verujem da si tri puta merio pre nego što si presekao. Jedan član Predsedništva SNS kaže da nikada ne bi glasao, ali će to uraditi zbog mene i boljitka Srbije. Jer ako se Vladi događa da danas ima podršku za neki zakon, a sutra ne, Vlada bolje da ne postoji i da idemo na izbore. Pokušaćemo da napravimo stabilnu Vladu. Treba da imamo podršku 128 ili 129 poslanika sa liste Srbija pobeđuje, a svaka podrđka plus je korisna. Ko što se desilo da Jedinstvena Srbija kaže ono što je rekla, sutra može da se dogodi sa drugim. Zato nam treba stabilna većina. Neki pre nas su pravili koalicione sporazume i povećavali plate i penzije na osnovu političkih dogovor a ne ekonomskih parametara. To nas je i dovbelo do ambisa.To ne želim Ani.
Vučić obećava zlatno doba i povećanje plata i penzija svake godine. Do kraja ove godine će prosek plata stići 500 evra, za razliku od 350 evra kolike su bili pre fiskalne reforme.
Na pitanje hoče li popustiti ucenama Kurira Predsednik odgovara da neće, a na pitanje zašto njegove kolege i koalicioni partneri ćute o tome kaže:
– Sklanjanje sopstvene zadnjice ne donosi poene. Narod voli one koji se bore. Poštuje i one koje ne voli ako vidi da imaju svoje principe. Ja sam od onih koji se bore. Niko mi ne može okaljati obrz ako to ne uradim sam.
Predsednik kaže da je danas razgovarao sa Krkobabićem oko podrške premijerki, a da će danas opet pozvati Palmu da još jednom razmisli o svojoj odluci:
– Video je da postoji deo Srbije koji se protivi izboru Ane Brnabić. To razumem, to je politika. Ali on je uvek davao podršku i državnom interesu i zato ću ga ponovo zvati na razgovor.♦

Predsedniuk Aleksandar Vučić prisustvovao je danas primopredaji najnovije kineske donacije srpskoj vojsci. Tom prilikom ministar Vojske Zoran Đorđević zahvalio je dosadašnjim donacijama od 4 miliona i 950 hiljada evra. Kineski ambasador Li Man Čang najavio je nove donacije i isokoristio priliku da najavi da će njegov predsednik Si Đi Ping na inaguraciju srpskog predsednika poslati izaslanika višeg ranga nego što je uobičajeno.
Predsednik Vučić imao je dobre vesti: ovog meseca nam dolazi velika kineska kompanija zinteresovana za investiranje u fabriku guma oko 500 miliona evra. U julu dve kompanije dolaze zainteresovane za RT Bor. Hvala kineskim prijateljima na vanrednim rezultatima u Smederevskoj železari. Ona je postala drugi izvoznik iz Srbije,
Predsednik Vučić zhvalio je i na člamcima koji su danas dobijeni i na motornim snkama za prevoz municije i hrane, a i na detektorima za drogu i eksploziv toliko preciznim da tolerišu grešku do 1 posto.
Kineski ambasador najavio je i dolazak kompnije koja želi da pravi električne automobile i da ih iz Srbije izvozi u Evropu.