Crnogorski premijer zahvalan Tramu što ga je gurnuo

Crnogorski premijer zahvalan Tramu što ga je gurnuo

14/06/2017 Off By

 

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da je zahvalan predsedniku SAD Donaldu Trumpu što ga je nedavno na sastanku NATO u Briselu, gurnuo.

U intervjuu portalu Politiko Marković kaže da je zahvaljujući tome Crna Gora postala planetarno poznata.
Politiko primećjuje da je Trump naleteo na jednu od najsimboličnijih mogućih meta – lidera male balkanske zemlje koja je na svoj sopstveni rizik odlučila da postane članica NATO-a, uprkos pritiscima Rusije i tome što je Trump prvi predsednik SAD koji je od Drugog svetskog rata doveo u pitanje budućnost NATO-a.


 

Marković, međutim, kaže da je zahvalan u neku ruku za Trumpovu reakciju i njegov potez koji je, kako kaže, postao planetarno poznat, pa celi svet sada zna za Crnu Goru

Marković, međutim, kaže da je zahvalan u neku ruku za Trumpovu reakciju i njegov potez koji je, kako kaže, postao planetarno poznat, pa celi svet sada zna za Crnu Goru.
“Pre ovog incidenta ja sam se sreo sa predsednikom Trumpom, rukovali smo se, razgovarali, zahvalio sam mu na podršci SAD našoj zemlji. Taj incident nema nikakve veze direktno sa mnom kao premijerom Crne Gore jer sam ja bio u grupi lidera a Trump je samo želio da se približi Stoltenbergu i bude sa njim i to je bilo to”, precizirao je Marković.
Premijer Crne Gore je kazao da je većina medija okarakterisala Trumpov potez kao guranje ali da je to za njega samo bezazleni incident.
“Zahvalan sam što se taj incident desio jer nas je učinilo poznatim. Učinio je Crnu Goru poznatom širom sveta”, rekao je Marković.
Marković je, odgovarajući na pitanje da li je zabrinut zbog ponašanja Rusije, kazao da njihovo ponašanje nije demokratsko.
“Njihovo ponašanje nije u skladu sa civilizovanim političkim standardima ali nas neće omesti na našem putu”, rekao je Marković.♦