Ljajić i Mali otvorili turistički kompleks oko Avalskog tornja

Ljajić i Mali otvorili turistički kompleks oko Avalskog tornja

11/06/2017 Off By

Ranka Čičak

– Fontana na Slaviji uopšte ne curi. Upravo su hje pregledale tri stručne ekipe. Pokazalo se da politička prepucavanja, neistine na društvenim mrežama i fotošop mogu da naprave i takvu dezinformaciju- rekao je danas gladonačalnik Beograda Siniša Mali posle otvaranja Turističkog kompleksa oko Avalskog tornja.

Odgovarajući novinarima na pitanja o požaru na deponiji u Vinči bio je više zabrinut:
“To je trenutno najopasnija ekološka crna tačka u Evropi. Vinča gori odavno i požari su rešavani parcijalno. Sada je trenutak da problem rešimo zauvek. Sledeće nedelje počinjemo razgovore sa mogućim investitorima koji bi očistili depoijju a zatim na tom mestu podigli modernu fabriku za preradu otpada. Ta bi fabrika proizvodila i energiju, pa bi bila korisna. O političkim prepucavanjima i izmišljanju raznih krivica ne želim da govorim, jer nisam političar. Ja samo želium da moj grad bude lepši i na tome ću da radim.
Turistički kompleks na Avali otvorili su ministar Rasim Ljajić i gradonačalnik Siniša Mali, a prisustvovala je direktorka Turističke organizavije Srbije Marija Labović i jedan od najstarijih turističkih stručnjaka Srbije profesor dr Slobodan Unković.
Ljajić je rekao da je Avala veliki truistički adud i godišnje poseti 160 hiljada ljudi. Novi toranj po izgledu je replika starog i posetiocim će sada biti na raspolaganju i svi pridružni objekti – restorani, prodavnice suvenira, sportski tereni, dečja igrališta. U maju ove godine toranj je obišlo više od 28.000 ljudi, a samo u dane vikenda tu je po 3.000 turista.
Ljajić i Mali napravili su danas prvi promet u prodavnici suvenira. Kupili su kačkavalj i šolje sa zastavom Partizana.♦