Bojan Kostreš: Srbija da osudi opasne Dodikove izjave

Bojan Kostreš: Srbija da osudi opasne Dodikove izjave

10/06/2017 Off By
Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da LSV najoštrije osuđuje izjavu Milorada Dodika da bi Srbi trebali da napuste reč entitet i počnu da upotrebljavaju naziv država za Republiku Srpsku.

-Ova izjava samo je jedna u nizu neodgovornih Dodikovih igara vatarom, koje ne mogu da donesu ništa dobro. LSV očekuje da će vlasti u Srbiji, kao garant Mirovnog sporazuma u Dejtonu, osuditi najnoviju neodgovornu igru Milorada Dodika i tako pokazati privrženost dobrosusedskim odnosima u regionu.
Kostreš smatra da ‚‚bez potpune garancije teritorijalnog integiteteta Bosne i Hercegovine nemoguće je izgraditi čvrste temelje dobrih odnosa država nastalih raspadom Jugoslavije. Izjave koje lako mogu da zapale ratnu vatru su veoma česte i dolaze od političkih aktera koji ne mogu da ponude rešenja za bolji život svojih građana, pa zapaljivom retorikom pokušavaju da se nametnu kao ”nacionalni spasioci”.
LSV smatra je takvi ”spasioci” moraju postati prošlost našeg ragiona, a samo jasne reakcije vladajućih struktura mogu smanjiti tenzije.
Građanima Balkana ne trebaju tenzije i novi ratovi, nego radna mesta i bolji život!”, zaključio je Gensek LSV.♦