Stefanović predstavio projekt „Smanjivanje rizika od elementarnih nepogoda“

Stefanović predstavio projekt „Smanjivanje rizika od elementarnih nepogoda“

09/06/2017 Off By

 

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas osnovcima u Zemun Polju, prilikom predstavljanja projekta „Smanjivanje rizika od elementarnih nepogoda“, da je cilj Ministarstva da ih edukuje o postupanju u slučaju elementarnih nepogoda, ali i o drugim opasnostima, poput narkomanije i nasilja.

Ministar je đacima Osnovne škole „Ilija Birčanin“ predstavio pripadnike vatrogasno spasilačkih jedinica, koje, kako je naveo, lako mogu prepoznati po karakterističnim uniformama i vozilima koje koriste u svom radu.
Ukazavši da današanje predavanje osnovcima treba da pokaže šta vatrogasci rade i kako postupaju, Stefanović je izrazio nadu da se u životu neće često susretati sa situacijama u kojima će im takva pomoć biti potrebna.
„Ja se nadam da će njih biti što manje, ali mi hoćemo da vi dobijete znanje i zato će u narednom periodu zajedno sa vama naši instruktori iz policije, vatrogasci i pripadnici drugih jedinica MUP-a, razgovarati o tome kako da sprečimo nasilje, kako da sprečimo distribuciju droge, kako da se bolje borimo protiv požara, poplava, kao i šta vi treba da radite u tim situcijama“, poručio je Stefanović.
Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić zahvalio se organizaciji Karitas i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na pomoći oko izrade plakata i poručio deci da je važno da nauče pravila koja su na njima.♦