37. broj magazina LICEULICE: Reci ako ti je dosta!

37. broj magazina LICEULICE: Reci ako ti je dosta!

08/06/2017 Off By
Nakon neizvesne godine kada se uz podršku građana izborio za opstanak magazina Liceulice, u 2017. nastavlja da iz meseca u mesec zapošljava sve više prodavaca.

Od ove nedelje na ulicama je novi, trideset sedmi broj magazina, koji je, kao i prehodni, štampan u tiražu od devet hiljada primeraka!
-Kao što je poznato, svaki broj magazina Liceulice ima jednu noseću temu, a tema 37. broja je RAD. Kako se iz godine u godinu oseća sve veći pritisak nesigurnosti i neizvesnosti zaposlenja, kao i nepravednih i nehumanih uslova rada, nastojali smo da promislimo različite aspekte ove teme: od slučaja tuzlanske fabrike Dite, primera radničke borbe za ponovno pokretanje proizvodnje, preko ispitivanja mogućnosti sindikalnog organizovanja danas, do pogleda na probleme koje sa sobom nosi sezonski rad. U novom broju donosimo i osvrt na kampanju Ko krade rad?, priču o skupljačima sekundarnih sirovina, kao i kritički pogled na praksu oduzimanja radne i poslovne sposobnosti. Temom broja smo se bavili i kroz vizuelne sadržaje, a naslovnicu je uradio poznati likovni umetnik, muzičar i pisac Daniel Kovač, kažu urednici Magazina.
Pored toga u stalnoj rubrici “Priče sa margine” predstavljaju jednog prodavca, a ovaj put to je Nikola Repec.
Da podsetimo, organizacija Liceulice deluje po principu fonda namenjenog ekonomskoj i socijalnoj inkluziji pripadnika marginalizovanih grupa, a u najvećoj meri se oslanja na podršku građana i firmi.
Kupujući magazin Liceulice pomažete se mnogima, a čitajući Liceulice pomažete sebi, navode izdavači naglašavajući da čitaoci treba da Imaju na umu da je prodavcima ovaj posao često jedini izvor prihoda, ali i prozor u svet, retka prilika da se osete korisnim i prihvaćenim u svom okruženju.
-Ako prodajna mreža još nije stigla do svakog mesta u Srbiji, pretplatite se, donirajte u skladu sa svojim mogućnostima, ili poručite neki predmet iz naše aktivističke kolekcije Iz dobrih razloga, koja je dostupna i preko Kupinda. Ukoliko živite u inostranstvu, postoji mogućnost da plaćanje izvršite i preko servisa Paypal!, objašnjavaju izdavači. Nvode da “ako želite da znate na koji način se troši vaš novac, prijavite se za naš newsletter “Liceulice Na delu” (pošaljite pismo na adresu [email protected]), i redovno ćete dobijati informacije o novim aktivnostima Liceulice Fonda. ♦