Osamdeset godina Beogradskog sajma

Osamdeset godina Beogradskog sajma

08/06/2017 Off By

 

Ranka Čičak

Ekonomski rezultati rada Beogradskog sajma u 2016. godini procenjuju se na 12,7 milijardi dinara vrednosti prodate robe i usluga, rečeno je juče na svečanosti povodom obeležavanja Svetskog dana sajamske industrije.

-Prošle godine Sajam je organizovao 40 manifestacija sa više od 680.000 posetilaca, a ove godine će biti 48 sajmova i izložbi – rekla je generalna direktorka Beogradskog sajma Danka Selić:
Dodala je da u svetu izlagači i posetioci ukupno tokom sajmova i izložbi potroše 98 milijardi evra tako da je jasno koliko je rad sajamskih institucija važan za ekonomiju.
Direktor Sektora industrije Privredne komore Srbije Miroslav Lutovac je rekao da je “najbolji način da se sagleda šta i kako radi konkurencija svakako održavanje sajmova jer je tu najveća interakcija proizvodjača i kupaca”.
“Pored Centra ‘Sava’ i ‘Arene Beograd’, Sajam je nešto bez čega ne možemo zamisliti Beograd, i nama je cilj da zajednički proširujemo broj manifestacija i time privučemo još veći broj izlagača i posetilaca”, rekao je Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda.♦