Niš: dan MUPA bez Aleksandra Vučića

Niš: dan MUPA bez Aleksandra Vučića

04/06/2017 Off By



Ranka Čičak

Na svečanosti povodom dana Ministarstva unutrašnjih poslova, ministar Nebojša Stefanović danas je u Nišu rekao da je najveći uspeh srpske policije u tome što sve kriminalne grupe osećaju strah, pa je kriminal u Srbiji smanjen za 20 posto.

Za tri godine zaplenjeno je više od 10 tona narkotika, uhapšeno 400 ljudi iz 58 kriminalnih grupa. Tako je srpska policija postala najbolja u Regionu:
-Ipak neki, umesto da poštuju rad policajaca, imaju samo loše reči za ove vredne momke. Ali, ja to neću dopustiti. Neki imaju i pretenzije na našu zemlju, pa i na ovaj grad. Srpska policija sposobna je da odbrani sve interese naših građana, naročito sada, kada je modernizovana. Modernizacija će se nastaviti. Danas prvi put prikazujemo nova oklopna vozila, daleko bezbednija nego do sada. Ugovor sa Er Basom obezbedio nam je i 3 nova helikoptera. Zato smo zahvalni Aleksandru Vučiću na ogromnoj pomoći Vlade u vreme njegovog mandata.
Stefanović je pohvalio rad policije u vreme kada je Srbijom prošlo više od 1 ipo milion migranata. Rekao je da je Niš izabran za mesto proslave, jer je to grad koji će se mldernizovati i poslužiti kao mesto gde će se graditi stabilnost.
U velikoj vežbi i defileu učestvovalo je više od 1500 policajaca. Nišlije su videle najnovije naoružanje, vozila i helikoptere i prisustvovale akcijama spasavanja i hapšenja. Na centralnoj tribini bila je skoro cela srpska Vlada. Svi su očekivali i novog predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, ali on nije došao.♦