Sutra u velikoj sali hotela Jugoslavija: Prva skupština stranke Dosta je bilo

Sutra u velikoj sali hotela Jugoslavija: Prva skupština stranke Dosta je bilo

02/06/2017 Off By
Dosta je bilo sutra, u velikoj sali hotela Jugoslavija, održaće prvu skupštinu na kojoj će biti razmotreni i usvojeni strategija i plan stranke u narednom periodu. Na skupštinu dolazi preko 500 delegata iz 60 odbora i 18 povereništava.

Centralna tema politike DJB je borba protiv partokratije. Među glasačima DJB na izborima 2016. godine najveći broj je razumeo i da je DJB duboko antiestablišment politička opcija. Da mi zaista hoćemo da razmontiramo ovaj nakaradan sistem. Partijski parazitski sistem koji već decenijama ubija Srbiju. Da nas ne interesuje da oteramo Kurtu i da mi postanemo Murta. Da nas ne interesuju privilegije. Da hoćemo jednaka pravila za sve. Da hoćemo da ukinemo partijsko zapošljavanje. Mi ne želimo da dođemo na vlast i postavljamo svoje kadrove, koji bi bili bolji od SNS-ovih kadrova. Mi hoćemo državu u kojoj se ljudi zapošljavaju na osnovu konkursa, rezultata rada, merenja radnog učinka. Da hoćemo da nas vode najbolji. Da živimo u zemlji u kojoj je najvažnije šta znaš, ne koga znaš. Da ti partijska knjižica, ili “članstvno u biblioteci” kako je to zvao Zoran Radmilović u Radovanu III, ne bude jedini način da dobiješ posao, navodi se u saopštenju medijima i dodaje:
-Izgubili smo bitku, ali ne i rat. Imamo najjaču organizaciju na terenu od svih opozicionih stranaka. Za prethodne izbore uspeli smo da organizujemo kontrolore na 6.200 biračkih mesta. Idu nam beogradski i borski izbori, verovatno i parlamentarni. Pobeda neće doći sama od sebe, niti će nam sama pasti u krilo. Medijski mrak neće sam sebe ukinuti niti će se izborna pravila promeniti. Do pobede moramo doći uprkos njima. Do pobede se ne dolazi samo preko društvenih mreža, mada su i one veoma važne. Do pobede se ne dolazi ni samo kritikom katastrofalne vlasti. Do pobede se ne dolazi bojkotom i kukanjem da uslovi nisu ravnopravni. Do pobede se dolazi programom, rešenjima za građane i neumornim radom na terenu i borbom za svaki glas.

Naš glavni protivnik je apstinencija. Zajednički zadatak je da što više opoziciono nastrojenih apstitnenata vratimo u politički proces. To je jedini način da pobedimo zlo koje uništava Srbiju. Naš protivnik je apatija. Naš protivnik je većinsko mišljenje da su svi isti i da se ništa ne može promeniti. Naš glavni zadatak je da vratimo ljude u politički proces. Od čoveka do čoveka. Da radimo na terenu, da pronađemo apstinente, uspostavimo komunikaciju sa njima. Da ih ubedimo da nisu svi isti i da se sve može promeniti i da ne postoji nijedan razlog zašto Srbija ne bi mogla biti uređena zemlja u kojoj se lepo i rado živi. Ovo je naša zemlja, ne njihova korumpirana, partijska država.
Planirano je da rad Skupštine traje od 10:30 do 20 sati. Prvi deo Skupštine, tokom koga će se članovima obratiti predsednik DJB Saša Radulović, biće otvoren za javnost.(Press DJB)♦