Šapiću – šta bi s rušenjem?

Šapiću – šta bi s rušenjem?

01/06/2017 Off By

 


Članovi udruženja “Savski nasip” danas su se pojavili sa transparentima ispred zgrade opštine Novi Beograd.

Povod akcije je bilo obećanje predsednika opštine Novi Beograd Šapiću – šta bi s rušenjem? da će 8 dana od uručivanja rešenja vlasnicima vikendica na Savskom nasipu početi njihovo rušenje.
Međutim, ne da rušenje nije počelo, nego su aktivisti jutros na Savskom nasipu fotografisali kamione pune zemlje koji su tako natovareni išli u pravcu savske obale, verovatno da bi nasipali zemlju za izgradnju novih vikendica.
Podsećamo da su ove delatnosti (vožnja po nasipu i nasipanje u plavnom pojasu Save) strogo zabranjene Zakonom o vodama (član 133. stav 1.). Aktivisti su Sekretarijatu za inspekcijske poslove grada Beograda prijavili ove aktivnosti još pre nekoliko meseci, ali na žalost još uvek ništa nije učinjeno na njihovom sprečavanju, čime Grad Beogad svojim nečinjenjem postaje saučesnik u ovim nelegalnim radnjama.
Nadležnost nad nasipom je 2017. godine preuzelo preduzeće Srbijavode koje je pod ingerencijom republike Srbije, ali ni nakon nekoliko prijava nisu postavljene rampe na nasipu koje bi sprečile nelegalni saobraćaj po nasipu i izgradnju i nasipanje na savskoj obali. (Udruženje građana Savski nasip)♦