Dan ceremonije inauguracije Predsednika – kulminacija protesta Protiv diktature

Dan ceremonije inauguracije Predsednika – kulminacija protesta Protiv diktature

23/05/2017 Off By

 

Za tim Protiv Diktature Jelena Anasonović

Povodom izjave Nebojše Stefanovića da će SNS na dan inauguracije Aleksandra Vučića organizovati veliki skup, ali da istovremeno nije mogao da precizira datum, te su prijavili više skupova za više datuma, želimo da podsetimo javnost na taktike i manipulacije kojima se ova vlast služi.

Naime, po trenutnim navodima ministra policije Stefanovića, protesti koje najavljujemo već dve nedelje unazad okarakterisani su kao kontramiting, a njihova svrsishodnost do sada se negira.
Pritom, taktiziranje oko konačnog datuma inauguracije vidimo kao potez kojim se svesno onemogućava naše građansko pravo da iskažemo nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom u zemlji. Kao što je već poznato, 3. aprila izašli smo na ulice zbog predizborne atmosfere koja je favorizovala jednog kandidata, uz sijaset funkcionerskih kampanja kojima je vladajuća koalicija zauzimala najviše medijskog prostora i van predizbornog bloka i neizlaženje ni na jedan otvoren medijski duel sa bilo kojim članom opozicije. Stoga je protest na dan ceremonije inauguracije kulminacija protesta Protiv diktature, i od njega nećemo odustati, jer je on protest svih građana. Grupa Protiv Diktature odbija tiraniju “većine” koju SNS nameće i duboko veruje da su potezi Aleksandra Vučića da dozvoli šetanje demonstrantima odraz njegove dvoličnosti, dok istovremeno redovno opominje na destabilizujuće momente koji nekim čudom Srbiju zaobilaze.
Pozivamo ministra Stefanovića da ubudeće ne zloupotrebljava svoj službeni položaj za odokativno i rasipničko zakazivanje više datuma za skupove, već da otvoreno najave jedan datum i da stoički podnesu kritiku, jer u demokratskoj i pravnoj državi kriticizam nije odraz državnog udara već građanskih i ljudskih prava.♦