Odžaci: Vučić obećao veće plate i penzije!

Odžaci: Vučić obećao veće plate i penzije!

18/05/2017 Off By
U Odžacima je danas zvanično počeo sa radom novi proizvodni pogon kanadske fabrike “Magna seating”, na 10.000 kvadrata i sa 1.200 zaposlenih. Tmo je bio i premijer Aleksandar Vučić.

Kanadski “Magna seating” bavi se proizvodnjom presvlaka za autosedišta, a posluje u Srbiji od 2013. godine kada je u Odžacima otvorena prva fabrika.
Rekao je da je dogovoreno da putevi u ovom delu Srbije budu popravljeni, jer je to važno i zbog kamiona koji dolaze u Fabriku, ali i zbog zaposlenih.
“Ponosan sam na radnike, jer ne predstavljate samo sebe i svoje porodice, jer imamo dobre vredne i čestite radnike koji su napravili dobre rezultate za Magnu”, rekao je Vučić.
Kada je u oktobru 2013. otvorena fabrika Magna uposleno je četiri stotine radnika. Od tada je kanadska kompanija zahvaljujući podršci vlade Srbije od 4,5 miliona evra proširila pogon za 10.000 kvadratnih metara i uposlila ukupno 1150 radnika.
Vučić je u Magni najavio da će do kraja godine doći i do značajnijeg povećanja plata u javnom sektoru.
-Nadam se da ćemo imati snage da pre kraja ove godine povećamo plate u javnom sektoru za 10 odsto. Za oko deset posto, ne više za jedan, dva tri ili šest, nego za 10 posto. Povećamo značajnije i penzije , a i minimalne zarade. Privatni sektor već polako, ali sigurno pristiže javni sektor i više su plate uvećane u privatnom sektoru, nego što je to bio slučaj u javnom sektoru. To smo sve morali da uradimo zahvaljujući ozbiljnosti programa, zahvaljujući činjenici da se narodu nismo dodvoravali”, rekao je predsednik vlade Srbije.♦