Zorana Mihajlović obišla nove operacione sale KCS

Zorana Mihajlović obišla nove operacione sale KCS

18/05/2017 Off By

 

Potpredsednica Vlade Srbije, dr Zorana Mihajlović, obišla je danas sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom nove neurohirurške i mikrohirurške operacione sale u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, što je prvi i važan korak u realizaciji Projekta rekonstrukcije i izgradnje sedam bolničko – zdravstvenih centara u Srbiji, vrednog 100 miliona evra.

– Ponosni smo što je ovaj posao završen i pre roka i kvalitetno. Obnova ove dve operacione sale je za nas veoma važna kako bi naši građani imali najbolju moguću uslugu i kako bismo imali vitalnu i zdravu naciju”, rekla je Mihajlovićeva.
Istakla je da je završetak radova dve operacione sale simboličan početak rekonstrukcije svih sedam kliničko-zdravstvenih centara, kojima se bavi Koordinaciono telo za podršku rekonstrukciji i izgradnji kliničkih centara u Srbiji, na čijem je čelu.
Prema njenim rečima, planirana dinamika je takva da se očekuje da projekti budu gotovi u junu, a da prvi radovi na klinikama, vredni ukupno 100 miliona evra, počnu krajem avgusta ili početkom septembra.
“Očekujem da ćemo se ovim povodom ponovo videti krajem leta, a planirali smo da svi radovi na obnovi kliničkih centara budu završeni tokom 2018. godine, dok će jedino Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje biti gotov tokom 2019. godine”, naglasila je potpredsednica Vlade.
Ministar Lončar je naveo da su radovi u dve sale u Urgentnom centru završeni nedelju dana pre roka i da to treba da bude primer kako bi obnova zdravstvenih ustanova trebalo da se radi.
“Takve firme su nam potrebne i takvi ljudi bi trebalo da rade u zdravstvu. Imajte na umu da pacijenti već čekaju da uđu i da se ovde već danas, noćas i narednih dana vrše operacije”, rekao je Lončar.♦