O “Agrokoru” razgovarali u Beogradu!

O “Agrokoru” razgovarali u Beogradu!

17/05/2017 Off By

 

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sastali su se danas sa izvanrednim povernikom za „Agrokor“ Antom Ramljakom, sa kojim su razgovarali o temama vezanim za poslovanje pomenutog koncerna u našoj zemlji.

Ante Ramljak upoznao je ministre Ljajića i Nedimovića sa planovima i dinamikom restrukturiranja „Agrokora“, sa posebnim osvrtom na kompanije iz ovog sistema koje posluju u Srbiji.
Ministri Ljajić i Nedimović obavestili su Ramljaka o aktivnostima Vlade Srbije da bi se održala stabilnosti poslovanja „Agrokorovih“ kompanija u našoj zemlji, očuvanja radnih mesta i zaštite interesa dobavljača.
Ante Ramljak je istakao da se ide ka normalizacije poslovanja „Agrokorovih“ firmi u celom regionu, kao i da dobavljači u Srbiji i dalje mogu očekivati redovnu isplatu za isporučenu robu.
On je dodao i da su proizvodne kompanije u Srbiji, „Dijamnt“ i „Frikom“ u potpunosti spremne za predstojeću žetvu.
Dogovoren je i nastavak međusobne koordinacije praćenja situacije vezane za poslovanje koncerna „Agrokor“ i njegovih delova koji posluju u Srbiji.
Sastanku su prisustvovali i ambasador Republike Hrvatske u Srbiji Gordan Markotić, direktor „Merkator S“ Aleksandar Seratlić, direktor uljare „Dijamant“ Vladimir Milović i direktor kompanije „Frikom“ Gojko Đošić.♦