TOS na turističkoj berzi u Šangaju

TOS na turističkoj berzi u Šangaju

15/05/2017 Off By

TURISTIČKA organizacija Srbije predstavila je i promovisala turizam Srbije na turističkom sajmu “ITB Kina“, koji je održan od 10. do 12. maja 2017. godine u Šangaju.

Ovaj turistički sajam održan je po prvi put u Kini, a o značaju kineskog tržišta govori i činjenica da se radi o jednoj od najvećih turističkih berzi, sa dugogodišnjom tradicijom i razvojnim trendovima turističke industrije, koja se održava i u Berlinu i Aziji (Singapuru).
U sklopu sajma „ITB China“ održana je i radionica „World Bridge of Tourism“ na kojoj su učestvovale najveće turističke agencije i organizatori putovanja.
Turistička organizacija Srbije je na ovoj turističkoj berzi nastupila na štandu Evropske turističke komisije (European Travel Commission), ovogodišnjim partnerom sajma ITB Kina. Pod sloganom „Visit Europe”, predstavljena je turistička ponuda za 2018. godinu koja je ujedno i godina predstavljanja Evrope u Kini. Na štandu se osim TOS-a predstavilo i osam turističkih agencija iz Srbije: Magelan Tours, EuroJet, Sabra Company, IDMC, Glob Metropoliten Tours, BS Tours , Royal Tours i Serbia Touroperator.
Broj kineskih turista u Srbiji nakon uvođenja bezviznog režima porastao je u periodu januar – mart 2017. godine za 116 posto u broju dolazaka i 61 posto u broju noćenja u odnosu na isti period prošle godine.
Istraživanja pokazuju da se interes kineskih turista menja od razgledanja ka lifestyle-u, kinesko tržište postaje sofisticirano, a kineski turisti tragaju za novim destinacijama, dobrim uslugama, atraktivnim cenama i pojednostavljenim putničkim procedurama.
Srbija kao prva zemlja Centralne i Istočne Evrope sa bezviznim režimom za kineske turiste i jakom promotivnom aktivnošću na ovom važnom tržištu očekuje dalji rast dolazaka kineskih turista. Očekivanja su da će broj kineskih turista naročito porasti nakon uvođenja direktnog leta Peking – Beograd.♦