Prazna puška Ramuša Haradinaja: Niš će pripojiti Kosovu!

Prazna puška Ramuša Haradinaja: Niš će pripojiti Kosovu!

12/05/2017 Off By

 

PREDSEDNIK opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo preti Srbiji i poručuje da, ako postane premijer, a Srbija do tada ne izbriše Kosovo iz svog ustava, on će trećinu teritorije Srbije prisvojiti Kosovu, počevši, kako je rekao, od Niša.
Na Kosovu su raspisani vanredni parlamentarni izbori, koji će biti održani 11. juna, a Haradinaj smatra da je vreme, kako kaže, da neko poništi agendu Srbije kojom se ruga Kosovu. Tvrdi da je i sam bio žrtva ove agende, jer je više od tri meseca bio u pritvoru francuskih vlasti. On je u emisiji “Rrokum Rroll” na TV Rrokum, rekao da bi “trebalo reći Evropskoj uniji (EU), a posebno SAD-u, da Albanci nisu narod sa kojim neko može da se poigrava i da mu se ruga.
“Na ovu temu Evropa ne radi ništa. Zahvalan sam Berlinu, koji je imao jasan stav u vezi mog slučaja, ali kada je u pitanju Brisel, ovo nije fer, jer se na Balkanu EU vidi kao strana koja ne može uveriti stranke da donesu teške odluke. Trebalo bi da reaguje Amerika i da Srbiji pokaže njeno mesto”, naveo je Haradinaj.
Srbija, smatra on, treba da izbriše Kosovo iz preambule njenog Ustava. “Ako Evropa i Amerika ne odrade ovaj posao, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da uvedemo reciprocitet, dok oni drže Kosovo u svom Ustavu, onda je red na nas da i 1/3 njihove teritorije uvrstimo u našu teritoriju”, rekao je Haradinaj i dodao: “Neće više da se s nama poigrava loš komšija”, prenio je portal “Kos-net”.♦