U ponedeljak Rasim Ljajić otvara Sajam tehnike

U ponedeljak Rasim Ljajić otvara Sajam tehnike

12/05/2017 Off By

 

Sa tradicijom dugom 80. godina, Sajam tehnike je najreprezentativnija i najuglednija razvojna, tehničko-tehnološka manifestacija u ovom delu Evrope

MEĐUNARODNI sajam tehnike i tehničkih dostignuća svečano će, u ponedeljak 15. maja, u 11 časova, u hali 1 Beogradskog sajma, otvoriti Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Sa tradicijom dugom 80. godina, Sajam tehnike je najreprezentativnija i najuglednija razvojna, tehničko-tehnološka manifestacija u ovom delu Evrope.

Više od 500 domaćih i stranih, direktnih i indirektnih, pojedinačnih ili grupnih izlagača i drugih učesnika iz četrdesetak zemalja (samo onih direktnih je iz 30 država), predstaviće se na preko 20.000 kvm izlagačkog prostora.

Pored standardnih ali i inovativnih izlagačkih programa, posvećenih najnovijim tehnologijama i tehničkim rešenjima u svim granama industrije, tehnike i privrede uopšte, biće predstavljeno i višde od 100 tehničko-tehnoloških novosti i inovacija, među kojima gotovo polovina pripada domaćoj industriji i naučno-istraživačkom sektoru. Samo pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nastupiće čak 32 naučno-istraživačke organiacije iz Srbije sa svojim razvojnim i inovativnim projektima.

Izvanredno bogat prateći program obiluje prezentacijama, predavanjima i demonstracijama najviših i najnovijih dometa aktuelnog tehničko-tehnološkog trenutka kod nas i u svetu, a stručni program kulminiraće dvema međunarodnim konferencijama. Jedna je godišnja italijansko-srpska konferencija “ISCP 2017”, posvećena unapređenju ekonomske saradnje Srbije i Italije (vodećeg privrednog partnera Srbije) u oblasti novih proizvodnih tehnologija, a druga, koju u okviru Međunarodnog sajma tehnike organizuje Centralnoevropski forum za razvoj CEDEF – “Klimatskoj i energetskoj diplomatiji 21. veka”.

Radno vreme Sajma tehnike biće od 10 do 18 časova, a poslednjeg dana sajma od 10 do 17. Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, grupne 200, a za đake i studente stručnih tehničkih škola 100 dinara. Za parkiranje putničkih automobila plaća se 100 dinara po satu.

Sajam tehnike traje do petka, 19. maja.(Press Sajma)♦