Sednica Skupštine Srbije: Šešelj traži od Nikolića da pomiluje sve građane Srbije osuđene za ratne zločine

Sednica Skupštine Srbije: Šešelj traži od Nikolića da pomiluje sve građane Srbije osuđene za ratne zločine

11/05/2017 Off By
Balša Božović nastavio je s hajkom na ministra unutrašnjih poslova, Nebojšu Stefanovića, koju je započeo u javnosti pre nekoliko dana, tvrdeći da on radi po nalozima osuđenog ubice Zoran Đinđića, Zvezdana Jovanovića

Ranka Čičak
SVI poznati opozicioni poslanici potrudili su se da ispune prvi dan ovog zasedanja Skupštine Srbije pitanjima i predlozima za proširenje dnevnog reda od kojih ni jedno većina nije usvojila.
Boško Obradović iz Dveri ponovo je pitao ko štiti političku mafiju u Srbiji:
-Da li je normalno da pravosnažno osudjeni Zoran Ćopić pere pare od trgovine drogom sam , ili to čini uz pomoć prijtelja iz policije, tužilaštva, sudova. Da li Narodna banka koristi keš depozite koji potiču od trgovine narkoticima?
Obradović je pokušao da skrene pažnju i na nevolje građana koji su uzeli kredite s kamatama u švajcarskim francima. Pita da li je normalno da banke u prošloj godini ostvare duplo veći profit nego godinu dana ranije.
Marka Đurišića zanima kako se oružje proizvedeno u Srbiji našlo u rukama boraca islamske zajednice u Siriji i zaključuje da sistem kontrole izvoza našeg oružja nije dobar.
Balša Božović nastavio je s hajkom na ministra unutrašnjih poslova, Nebojšu Stefanovića, koju je započeo u javnosti pre nekoliko dana, tvrdeći da on radi po nalozima osuđenog ubice Zoran Đinđića, Zvezdana Jovanovića:
Unutrašnja kontrola policije i Sektor unutrašnje kontrole podmetnuo je lažne izjave protiv časnog policajca Dalibora Karanovića o njegovom navodnom maltretiranju sina Zvezdana Jovanovića. Držim u rukama potpise 90 policajaca, koji su podržali kolegu Dalibora koji je ostao bez posla i progonjen je zato što je pošteno radio svoj posao. Zbog čega je unutrašnja kontrola policije pokušala da podmetne iskaze za 11 scedoka, koji su posle mesec dana, pred tužiocem tvrdili suprotno? Zbog čega je javni tužilac tražio svoje izuzeće? Zbog toga što postoje pritisci na tužilaštvo i što Zvezdan od Nebojše traži da se Dalibor kazni. Rekao je Balša Božović.
Vojislav Šešelj pitao je predsednika Tomu Nikolića zašto već nije pomilovao sve građane Srbije osuđene za ratne zločine:
-Kad se zna da je kompletno tužilaštvo za ratne zločine bilo u rukama američke ambasade, da je tužilac Vukčević dobijao od Amerikanaca naloge koga optužiti. Nikolić bi trebalo da napravi bar jedno dobro delo i izda akte o pomilovanju Zvezdana Jovanovića i o pomilovanju svih Srba osuđenih za ratne zločine.
Pošto je prokomentarisao da nikada nije bio oštar prema Vučiću, Šešelj ga je pitao zašto je rekao za albansku TV da će hapsiti sve koji zagovaraju Veliku Srbiju, a ne hapsi njega:
-Ja sam zagovarao Veliku Srbiju celog života i tipičan sam slučaj koji treba hapsiti. Vučić je izjavio na albanskoj TV da on nikada nije bio za Veliku Srbiju, samo je mene citirao. Bilo je tu još vas koji ste u ono vreme samo mene citirali. Ja sam mislio da ste iskreno verovali u tu ideologiju. Jeste li i vi gospođo Gojković iskreno verovali , ili ste samo mene citirali?
Boško Obradović je ocenio da je PUPS lažna penzionerska partija i molio Vladu da povuče svoje prste iz PIO i da ne prodaje banje i imovinu penzionera.
Sednica se nastavlja, ali tužilac za ratne zločine danas neće stići da se izabere…♦