Obrenovac: 11 maja gostuje Balkan dance project

Obrenovac: 11 maja gostuje Balkan dance project

09/05/2017 Off By

UMETNIČKA ekipa Balkan Dance Project Vol. 2, u saradnji sa Operom i teatrom Madlenianum (Srbija) i Festivalom Velenje (Slovenija), posle uspešno izvedene premijere na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum i turneje po regionu, nastavlja mini turneji po Srbiji. Tako će će ovaj umetnički ansambl 11. maja nastupiti u Sportskom-kulturnom centru u Obrenovcu.



„Posle izuzetno uspešne operske predstave Ljubavni napitak Gaetana Donicetija, SKC nastavlja da, čini mi se, iznenađuje Obrenovčane. U četvrtak, 11. Maja u SKC-u je još jedna izuzetna predstava – Balkan dance project. Ovo je još jedna u nizu kulturnih manifestacija kojima obeležavamo 35 godina rada naše institucije“ rekao je Ivan Jegorović direktor SKC Obrenovac.
Balkan Dance Project je međunarodni plesni projekat koji spaja uspešne mlade koreografe, plesače i stvaraoce iz Slovenije, Srbije i Makedonije. Oni kroz individualne priče istražuju zajedničko iskustvo življenja na prostoru Balkana. Svako od njih se kroz svoju jedinstvenu estetiku dotiče kako individualnih, tako i univerzalnih tema koje se tiču svih nas. Projekat donosi kreativnost, integraciju stvaralaca iz različitih država, ali sa zajedničkim kulturnim nasleđem, mobilnost kulturnih radnika i međukulturni dijalog na jeziku umetnosti. Pored zbližavanja, povezivanja umetnika, i kulturne razmene, plesni projekat za cilj ima i razvoj modernog, odnosno savremenog, baleta u široj regiji, predstavljanje plesnih produkcija u manjim mestima i obrazovanje mladih.
„Stalno pokušavamo da publici predstavimo nešto novo – tako je i ovog puta. Publika će imati priliku da uživa u igri, ali i izuzetnom zvuku i svetlosnim efektima. Naš cilj je da pomeramo granice kulturnih dešavanja i da pokažemo da se spektakli mogu organizovati i u manjim mestima po Srbiji“ istakao je Jegorović.
Predstava Balkan dance project 2 počinje u 20 časova na velikoj sceni SKC Obrenovac. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni SKC-a po ceni od 500 dinara parter, 300 dinara balkon i studenti i đaci plaćaju cenu ulaznice 150 dinara (balkon) što je značajno manje nego u bilo kom drugom gradu gde je predstava izvedena.(Press SKC)♦