Održana vežba “Čelik 2017”: zašto su odlazeći i dolazeći predsednik izbegli susret sa novinarima?

Održana vežba “Čelik 2017”: zašto su odlazeći i dolazeći predsednik izbegli susret sa novinarima?

09/05/2017 Off By
Predsednik pohvalio je brzi rast srpske vojske. Rekao je da je prisustvovao mnogim vežbama u svom mandatu ali ova je bila jedina gde je dat pregled svih rodova vojske

Ranka Čičak
NA POLIGONU Nikinci završena je vežba “Čelik 2017”, na kojoj je Vojska Srbije prikazala deo svojih operativnih sposobnosti, kao i deo sredstava koja su u razvoju.
Vežbi su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić i članovi Vlade.
Posle vežbe Čelik 2017 vše od 100 novinara čekalo je izjave odlazećeg Tomislava Nikolića i dolazećeg predsednika Aleksandra Vučić. Vučić je samo pozdravio novinare, otišao i reč prepustio Nikoliću.
Predsednik pohvalio je brzi rast srpske vojske. Rekao je da je prisustvovao mnogim vežbama u svom mandatu ali ova je bila jedina gde je dat pregled svih rodova vojske.
Na novinarsko pitanje da li mu je žao što više neće biti predsednik u vreme kada bude u upotrebi naoružanje koje je danas porikazano, rekao je da nije sujetan i da je srećan što se Srbija uvrstila među zemje sa najboljim naoružanjm. Pokušaj novinara da dobije odgovor na pitanje šta će raditi u budućnosti bio je neuspešan. Službenica iz njegove pratnje drsko je prekinula svaki dalji razgovor. Tako predsednik nije mogao više da govori, odvukli sa ga, a pred mikrofon je stao uvek raspoloženi za razgovor predsednik RS Milorad Dodik. On je imao prilike da kaže da je Republika Srpska sada u stanju da i sama nabavlja oružje.
Tomislav Nikolić je pokorno otišao za svojom informativnom službom, koja mu je i kriva za petogodišnje čutanje i gubitke u političkom životu.



PREDSEDNIK  Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je u Nikincima, nakon prikaza dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije, razgovarao sa ministarkom odbrane Republike Slovenije Andreom Katič o vojno – tehničkoj saradnji dveju zemalja, situaciji u regionu i saradnji u oblasti namenske industrije.
U Nikincima je bila i ministarka odbrane Slovenije Andrea Katič. Sa njom je razgovarao premijer Aleksandar Vučić.
Press služba Vlade obavestia je medije da se premijer zahvalio na učešću slovenačkih vojnika u sastavu KFOR-a na očuvanju bezbednosti stanovništva na KiM. On je izrazio spremnost srpske vojske za učešće u misijama pod okriljem EU i UN-a, kao i spremnost za saradnju sa slovenačkom vojnom industrijom na jačanju kapaciteta za proizvodnju u oblasti namenske industrije.
„Saradnja naše dve vojske i naša dva ministarstva je više nego dobra“, istakla je ministarka odbrane Slovenije Andrea Katič.♦