Završne pripreme za prestojeću proslavu u Nikincima

Završne pripreme za prestojeću proslavu u Nikincima

07/05/2017 Off By

 

sve mora da bude pod konac: ministar Đorđević na poligonu u Nikincima

Pripreme za svečanost na poligonu Nikinci započele su još krajem februara. U atraktivnom programu biće izvršeno bojevo gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem i prikazano dejstvo tenkova, vazduhoplova i pešadijskog naoružanja

NA POLIGONU u Nikinci u toku su završne pripreme za predstojeću centralnu svečanost povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, Dana pobede i Dana Evrope, koja će se održati na tom poligonu u utorak, 9. maja.
Ministar odbrane Zoran Đorđević sa saradnicima, obišao je juče pripadnike Vojske Srbije koji se pripremaju za prikaz.
Pored pripadnika Vojske Srbije, na prikazu će učestvovati i pripadnici policije, a biće prikazana sredstva kojima raspolaže Vojska Srbije, kao i nova sredstva naoružanja i vojne opreme iz razvoja Vojnotehničkog instituta i privrednih društava iz grupacije Odbrambene industrije Srbije i Jugoimport SDPR, sa bojevim gađanjem.



Pripreme za svečanost na poligonu Nikinci započele su još krajem februara. U atraktivnom programu biće izvršeno bojevo gađanje sa artiljerijskim i raketnim naoružanjem i prikazano dejstvo tenkova, vazduhoplova i pešadijskog naoružanja. U okviru programa, koji će građani biti u prilici da vide u televizijskom prenosu, biće predstavljen prikaz osposobljenosti dela jedinica Vojske Srbije.
Po prvi put široj javnosti biće predstavljen sistem ALAS . Takođe, biće prikazani i višenamenska oklopna vozila “miloš” i “lazar”, sistemi “morava” i “oganj” i samohodna haubica “NORA”.(Press VS)♦