EBRD: Želimo da i u budućim projektima budemo partner Srbiji

EBRD: Želimo da i u budućim projektima budemo partner Srbiji

05/05/2017 Off By
 

Govoreći o koridorima, Mihajlovićeva je istakla da je Srbija, zbog geografskog položaja, najkraći put koji povezuje Istok i Zapad, i u tom kontekstu je veoma važna infrastrukturna povezanost sa regionom i Evropom

 

POTPREDSEDNICA Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj o realizaciji projekata koje EBRD finansira u Srbiji u putnoj i železničkoj infrastrukturi, o reformama u toj oblasti i modernizaciji pruga.

Mihajlovićeva je EBRD-u predstavila kojom dinamikom se realizuju projekti na drumskom i železničkom Koridoru 10, rezultate sprovedenih reformi u železničkom sektoru i dinamiku modernizacije pruga. Na sastanku je bilo reči i o potencijalnoj ulozi te banke u privatizaciji ili u javno-privatnim partnerstvima u Srbiji.

Govoreći o koridorima, Mihajlovićeva je istakla da je Srbija, zbog geografskog položaja, najkraći put koji povezuje Istok i Zapad, i u tom kontekstu je veoma važna infrastrukturna povezanost sa regionom i Evropom.

Važno nam je da smo povezani, da imamo moderne puteve i pruge, što posebno važi za železnički Koridor 10“, rekla je Mihajlovićeva.

Predstavnici EBRD-a pohvalili su napore potpredsednice Mihajlović da privede kraju infrastrukturne projekte, a ujedno su i čestitali Vladi Srbije na ukupnom, kako su naveli, impresivnom učinku, fiskalnim rezultatima i ostvarenom privrednom rastu.

Bez adekvatnog vođstva ne bismo videli ni rast ni napredak. I u budućim reformama želimo da budemo partner Srbiji“, rekli su predstavnici EBRD-a.

Predstavnici ove banke pohvalili su angažman potpredsednice Mihajlović i u oblasti rodne ravnopravnosti i zalaganje za veću uključenost žena u preduzetništvo, što kroz projekte podržava i EBRD.(Press MGSI)♦