Protest protiv diktature: građanima onemogićno informisanje!

Protest protiv diktature: građanima onemogićno informisanje!

05/05/2017 Off By

 

PROTEST Protiv Diktature podseća na opšti medijski mrak koji postoji u Srbiji, a samim tim i pokušaje vlasti da građanima onemogući informisanje, ne samo o potezima unutar države, već i van nje.

Posledice medijskog mraka su nesamerljive, a ogledaju se u neinformisanosti građana o osnovnim međunarodnim dokumentima koje ova vlast podržava, poput Briselskog sporazuma i dokumenata povezanih sa njim, čije značenje i posledice nikada nisu u celosti i dovoljno jasno objašnjene državljanima Republike Srbije. Takođe, da bi dobili informacije o predistražnom postupku u “slučaju Helikopter”, novinari-istraživači morali su se obraćati povereniku za informacije od javnog značaja za pomoć, a pravo na takve informacije imaju ne samo novinari, već i svi građani.

Protest Protiv Diktature želi da napomene da se diktatura ne ogleda samo sirovim nadjačavanjem volje naroda, već i kontrolom informacija koje su narodu dostupne. Zato je borba protiv režimske monopolizacije informacija jedan od naših suštinskih ciljeva.U ime Protiv Diktature, Aleksandra Nedeljković, Tijana Hegić