Kruševac: otkrivene dve labaratorije za uzgoj marihuane!

Kruševac: otkrivene dve labaratorije za uzgoj marihuane!

04/05/2017 Off By

EFIKASNIM radom na suzbijanju krijumčarenja narkotika, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu su, u dve odvojene akcije, otkrili dve laboratorije za veštačko uzgajanje marihuane i zaplenili oko pet kilograma skanka, više od 180 stabljika marihuane, veću količinu oružja i municije i uhapsili dve osobe.

Policija je pretresom kuće osumnjičenog M.F. (1968), u okolini Kruševca u kompletno opremljenoj laboratoriji za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima pronašla skank i zasad sa oko 100 stabljika marihuane, automatsku pušku, malokalibarski pištolj i više komada bojeve municije.

U drugoj akciji pretresom stana Ž.R. (1978) iz Kruševca takođe je pronađena laboratorija opremljena sa ventilatorima, lampama, reflektorima kao i zasad sa oko 80 stabljika marihuane.

Po nalogu višeg javnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a M.F. i zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni višem javnom tužiocu u Kruševcu.♦