Skupština Srbije: Zašto je Boško Obradović prozvao Pećinačkog tajkuna Milana Pantića Lukija?

Skupština Srbije: Zašto je Boško Obradović prozvao Pećinačkog tajkuna Milana Pantića Lukija?

20/04/2017 Off By

 

Kada je na vlast došla SNS, Luki je tražio da se učlani. Došao je na sastanak Opštinskog odbora. Predsednik Nikola Radosavljević, bivši Radikal koji je osnovao SNS u Pećincima rekao je da ne može da bude primljen jer je bio među rukovodiocima „žutih“. Pantić je tada pozvao nekog telefonom i za pola sata pojavio se lično Radomir Nikolić, sin Tomislava Nikolića. Radomir se izvikao na Radosavljevića odmah ga isključio iz stranke i na njegovo mesto postavio Lukija

POSLANIČKA pitanja danas su blokirala skoro ceo dan rada prve sednice prvog redovnog zasedanja Skupštine Srbije. Poslanik Dveri Boško Obradović postavio je četiri pitanja od kojih se dva odnose na kriminala događanja u opštini Pećinci:

-Pitam ministarku pravosuđa Nelu Kuburović da li je završena istraga o privatizaciji Šabačke „Save“ koju je kupio „Luki Komerc“ iz Pećinaca. To je firma Milorada Pantića(na slici gore) funkcionera SNS. Kako je on kupio „Savu“ za 20 miliona dinara, kada je njena vrednost procenjena na 1,3 miliona evra? Koiko je radnika otpušteno nakon privatizacije? Da li je istina da je kapital iz „Save“ prebacivan u „Luki Komerc“ na osnovu fiktivnih dugovanja? Da li je Milorad Pantić bio bliski saradnik neke druge vladajuće stranke ranije, a danas postao visoki funkcioner SNS? Da li je 8. januara 2005. godine Pantić uhapšen zbog ilegalne preprodaje 1.338 tona duvana i nelegalne zarade od 500 miliona dinara što je oštetio budžet Srbije za 139 miliona dinara? Dokle je stigla ova istraga i zašto je Pantić još uvek na slobodi i upravlja SNS u Pećincima.

-Ministra Vulina pitam ko je naredio Centru za socijalni rad Opštine Pećinci da se prekine ugovor o radu sa geronto domaćicom Draganom Milićević samo deset dana pošto je u svoju kuću primila jednog opoziconog predsedničkog kandidata? Da li je taj otkaz uručen pod izgovorom da nema sredstva u budžetu iako se u isto vreme oština hvalila da su sredstva za 2017. obezbeđena i da su prezadovoljni angažmanom Dragane Milićević, koja je za 23.000 dinara mesečno brinula o 65 starih i nemoćnih u opsegu od 40 kilometara opštiine Pećinci. Sumnjamo na politički porogon i tražimo hitnu intervenciju ministra Vulina.

Poslanik Marijan Ristićević odmah je ustao da demantuje poslanika Dveri, ali nije dao ni jedan konkretan odgovor koji bi odbranio Milenka Pantića Lukija. Zamerio je članovima Dveri da su se nasilno ponašali u opštinii Pećinci jer nisu hteli da izađu u 15.30, već su se zadržali do 16 časova i time uznemirili sekretaricu Skupštine. Rekao je i to da je predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nejdin Sejdinović na društvenim mrežama uoči Velikog petka objavio – „srećan Veliki patak svima koji slave“. To je uznemirilo Ristićevića, ali nasmejao poslanike pa morao da objasni kako Sejdinović pripada grupi koja je svojevremeno Isusa Hrista prikazala kao geja.

Milan Pantić zvani Luki bio je oženjen za ćerku sestre nekada članice JULA i Komesarke za izbeglice Srbije Bube Morine. Morinova je deo viška pomoći, po simboličnim cenama, davala „Luki komercu“ i on se naglo obogatio. Svojevremeno je Balkanekspres pisao da su njegovi saradnici od Morinove dobijali pretnje ubistvom.

Zatim je Pantić zvani Luki preuzeo monopol u trgovini celog zapadnog dela Vojvodine , zapadne Mačve i Srbije. Petog oktobra, kada je pao Milošević napustio je njegovu politiku i pomogao je demokratima da dođu na vlast. Formirao je malu partiju koja je ušla u koaliciju sa demokratama. Na svim izborima njegovi radnici morali su da glasaju za demokrate ucenjeni otkazom, a pred biračkim mestima Lukijevi ljudi plaćali su po 50 maraka sirotinji za naručene glasove.

Kada je na vlast došla SNS, Luki je tražio da se učlani. Došao je na sastanak Opštinskog odbora. Predsednik Nikola Radosavljević, bivši Radikal koji je osnovao SNS u Pećincima rekao je da ne može da bude primljen jer je bio među rukovodiocima „žutih“. Pantić je tada pozvao nekog telefonom i za pola sata pojavio se lično Radomir Nikolić, sin Tomislava Nikolića. Radomir se izvikao na Radosavljevića odmah ga isključio iz stranke i na njegovo mesto postavio Lukija. Svi su zabezeknuto u i bez reči prisustvovali Nikolićevom vređanju Radosavljevića. To je bio početak Lukijevog terora u opštini. Na sledećim izborima uspeo da se za predsednicu opštine izabere njegova poverlljiiva osoba – Dubravka Subotički upravnica Doma zdravlja, koja čak nije sa teritorije opštine Pećinci.(Agencije)♦