Ljubljana: turistička tura ‘Putevima prve dame SAD-a’

Ljubljana: turistička tura ‘Putevima prve dame SAD-a’

19/04/2017 Off By

TURISTIČKA zajednica grada Ljubljane odnedavno gostima Ljubljane nudi atraktivan program: razgledanje lokacija koje je u mladosti posećivala tinejdžerka Melanija Knavs, danas supruga američkog predsednika sada prva dama Sjedinjenih Država.

Ciljna skupina turističkog izleta ‘Putevima prve dame SAD-a’ američki su turisti koji tokom obilaska mogu videti u kojoj je četvrti živela druga supruga njujorškoga trgovca nekretninama i aktualnog američkog predsednika, gdje se školovala i kako je provodila slobodno vreme, piše danas jubljanski dnevni list Dnevnik.

“Uz detalje o životu Melanije Trump, turisti će upoznati i način života u Ljubljani krajem osamdesetih godina prošlog veka, pre raspada nekadašnje Jugoslavije”, potvrdili su za Dnevnik u ljubljanskoj turističkoj zajednici.

Melania Trump, rođena Knavs, rođena je 26. aprila 1970. godine u Novom Mestu. S roditeljima Amalijom i Viktorom Knavsom detinjstvo i ranu mladost provela je u Sevnici kod Krškoga, a srednju školu završila u Ljubljani. U glavnom gradu je upisala fakultet, no kako se istodobno počela baviti manekenstvom nije ga završila.

U Ljubljani je fotograf Stane Jerko, napravio njene prve fotografije na kojima se isprobala kao model.

Ljubljanu reklamiraju turistički portali kao što su Rough Guidesa i Culture Tripa. Po njihovim izborom glavni slovenački grad je proglašen jednom od desetak destinacija koje ovog proljeća ne bi trebalo propustiti.♦