Beograd: ministarski sastanak o „Agrokoru“

Beograd: ministarski sastanak o „Agrokoru“

19/04/2017 Off By
Danas formirani ministarski tim očekuje da nova uprava „Agrokora“ na ravnopravan način tretira sve dobavljače, kako one u Hrvatskoj, tako i van Hrvatske. Izražena je spremnost za razgovore sa predstavnicima Vlade Republike Hrvatske kako bi se  pronašlo zajedničko rešenje za stabilizaciju poslovanja celog „Agrokor“ koncerna

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Srbije Branislav Nedimović, potpredsednik Saveta Ministara i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, ministarka ekonomije u Vladi Republike Crne Gore Dragica Sekulić i ministar ekonomskog razvoja i tehnologije u Vladi Republike Slovenije Zdravko Počivalšek, na sastanku koji je danas održan u Beogradu, 19. aprila zaključili su  da je formiran ministarski tim koji će biti u svakodnevnoj komunikaciji s ciljem razmene informacija i preduzimanja zajedničkih aktivnosti na očuvanja radnih mesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja firmi iz sastava „Agrokora“ u svakoj od pojedinačnih zemalja.
Svaka od zemalja sprovodiće kontrolu finansijskih i robnih tokova kompanija vezanih za „Agrokor“ u skladu sa zakonima koji važe u četiri države.
Očekujemo da novi upravitelj „Agrokora“ imenuje nezavisne stručnjake za uspešno restrukturiranje firmi u sastavu koncerna.
Upravo formirani ministarski tim očekuje da nova uprava „Agrokora“ na ravnopravan način tretira sve dobavljače, kako one u Hrvatskoj, tako i van Hrvatske.
Izražena je spremnost za razgovore sa predstavnicima Vlade Republike Hrvatske kako bi se  pronašlo zajedničko rešenje za stabilizaciju poslovanja celog „Agrokor“ koncerna.(Press Vlade)♦