Prvi put u Obrenovcu – opera za decu i mlade

Prvi put u Obrenovcu – opera za decu i mlade

18/04/2017 Off By

Direktor  SKC Obrenovca Ivan Jegorović je rekao da ova opera može da se smatra i uvodom u izuzetno bogato kulturno leto koje će organizovati SKC Obrenovac a sve to je i uvod u proslavu 35 godina postojanja ove ustanove

U SREDU, 19.aprila, sa početkom u 17 časova u pozorišnoj sali Sportsko kulturnog centra Obrenovac (Dom kulture) održaće se, po prvi put u 35 godina postojanja ove ustanove, opera za decu. Izvođači su iz Madlenianuma a prikazaće se  opera ”Ljubavni napitak” Gaetana Donicetija – posebno prilagođena deci.
”Ljubavni napitak” je komična opera o radosti, ljubomori, zaljubljenosti ali pre svega o ljubavi. Bitno je naglasiti da se opera izvodi na srpskom jeziku, a režijskom koncepcijom opera se ne izvodi samo na sceni već i među publikom, što je deci i mladima posebno interesantno.
-U sredu u Obrenovcu gostuje opera i to opera za decu i mlade. Ovim gostovanjem želimo da pokažemo da mi svakodnevno razmišljamo o mladima našeg grada i pokušavamo da im omogućimo da vide sva aktuelna kulturna dešavanja iz Srbije.” izjavio je direktor SKC Obrenovac Ivan Jegorović.
On je rekao da ova opera može da se smatra i uvodom u izuzetno bogato kulturno leto koje će organizovati SKC Obrenovac a sve to je i uvod u proslavu 35 godina postojanja ove ustanove.
-Izuzetno mi je drago da naglasim da je ulaz za Obrenovačke mališane potpuno besplatan. Jedva čekam da vidim reakciju na operu jer će mnogima ovo biti prvi put da je vide uživo “, istakao je Jergović.
„Moj cilj kao direktora SKC je da ove godine pored sportskih dešavanja u Sportsko kulturnom centru kojih ima mnogo, organizujemo i što više kulturnih dešavanja posebno prilagođenih deci i mladima. Želim da pokažem da i manjim mestima kultura ima svoje mesto“, zaključio je Jergović.