Ivo Josipović: Rusija je za vrijeme rata pomagala Hrvatskoj

Ivo Josipović: Rusija je za vrijeme rata pomagala Hrvatskoj

18/04/2017 Off By

 

BIVŠI hrvatski predsednik Ivo Josipović rekao je za Večernji list da je nedvosmisleno da je Hrvatskoj isporučen sistem S-300.

On je istakao i da su svi mogli to da vide na televiziji.

“U Srbiji se politika uznemirila jer ta činjenica ruši mit o tome da je Rusija ekskluzivni prijatelj Srbije. Da, Rusija je za vrijeme rata pomagala Hrvatskoj, ne samo oružjem, nego i politički. Ne vjerujem da u Srbiji za to ne znaju, prije bih rekao da je riječ o predstavi za domaću javnost, da se sačuva mit o kom sam govorio”, rekao je Josipović.

Bivši predsednik Hrvatske upozorava da bi politika ove zemlje, polazeći od svoje EU i NATO pozicije, trebalo da pripazi da taj mit ne postane stvarnost.

“I s Rusijom treba graditi dobre odnose. A u vrijeme kada su odnosi Hrvatske i Srbije ponovo loši, kad obje zemlje nabavljaju nova oružja, a jedna u drugoj vide prijetnju, vodeći političari u obje zemlje bi trebalo da se sete one stare mudrosti o zidu i susjedu. Više vrijedi dobar susjed, nego najviši zid. Prevedeno na današnji rečnik, za sigurnost države više vrijede dobri odnosi s drugim državama, posebno susjedima, nego najsofisticiranija oružja”, rekao je Josipović.