Posle gostovanja u rijaliti šou „Parovi! pop Drago kažnjen

Posle gostovanja u rijaliti šou „Parovi! pop Drago kažnjen

17/04/2017 Off By

 

Pop Drago jeste penzioner, ali nije mogao bez pitanja da ide na mesto na kojem se šire blud i nemoral, navodi se odluci da se ovom svešteniku zabrani „pričešće i sveštenodejstvo do daljnjeg“

“NAŠA je dužnost da idemo u narod. Apostoli su išli po kafanama i propovedali”, rekao je sveštenik, kojeg je episkop žički Justin Stefanović kaznio zabranom pričešća i sveštenodejstva do daljnjeg.

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Drago Ljubičić, koji je prošle nedjelje ušao u „Parove“ kako bi podržao takmičara Zorana Manijaka, kažnjen je zbog tog čina!

– Ocu Dragu se zamera što je u toku takozvane strasne sedmice, usred posta, bez znanja nadležnog vladike boravio u rijaliti šouu „Parovi” i time negativno uticao na ugled Srpske pravoslavne crkve. Otac Drago jeste penzioner, ali nije mogao bez pitanja da ide na mesto na kojem se šire blud i nemoral. S druge strane, možda bi se moglo razmisliti i o tome da „Parovi” i drugi slični rijaliti programi ubuduće dobiju duhovnika kako bi se uticalo da se blud i nemoral smanje – izjavio je šaleći se, medijima jedan od čačanskih sveštenika, koji nije hteo da mu otkriju identitet.

Kazna za popa Dragu stigla je tokom uskršnjih praznika, uz obrazloženje da sebi nije smeo da dopusti takvu vrstu javnog istupanja.

– Došao sam da ih zamolim da praštaju, niko nije bez greha… Oni su mladi ljudi i treba uticati na njih. I treba da pevaju, a ne da se svađaju. Može to da se napravi da bude valjano i korisno. Treba da praštamo u ovoj nedelji – rekao je Drago, koji se u svešteničkoj odori pojavio u „Parovima”.

On je tada otkrio i da mu je omiljena pevačica Jasna Milenković Jami i da sve njene hitove zna napamet.(Agencije)♦