Završen 14. Beogradski festival igre

Završen 14. Beogradski festival igre

11/04/2017 Off By

 

doviđenja u 2018: Aja Jung

Direktorka Festivala Aja Jung uspela je i umetničkom i diplomatskom smislu  da napravi više nego ministri kulture i spoljnih poslova. Predstave su gledali skoro svi ambasadori u Beogradu

Ranka Čičak

NASTUPOM  trupe iz Tel Aviva u Jugoslovenskom dramskom pozorištu večeras je završen 14. Beogradski festival igre. Od 24. marta u Beogradu su se predstavila najpoznatija imena i grupe savremenog plesa iz celog sveta.

Sale svih pozorišta bile su pune. U organizovanim grupama publika je dolazila iz okolnih zemalja,  a najviše ih je bilo iz Slovenije, Mađarske i Rusije.

Direktorka Festivala Aja Jung uspela je i umetničkom i diplomatskom smislu  da napravi više nego ministri kulture i spoljnih poslova. Predstave su gledali skoro svi ambasadori u Beogradu. Na predstavi baleta Hrvatskog narodnog kazališta koje je Aja dovela pred beogradsku publiku posle punih petnaest godina bio je šest ambasadora.

U terminu posle festivala 23, 24, 25 aprila u Beogradu će igrati balet Novog Riga teatra i Barišnjikov produkcije i Njujorka.♦