Kabinet predsednika Nikolića demantuje pisanje Blica o Fondaciji „Dragica  Nikolić“

Kabinet predsednika Nikolića demantuje pisanje Blica o Fondaciji „Dragica Nikolić“

11/04/2017 Off By

KABINET predsednika Tomislava Nikolića dematuje pisanje beogradskog dnevnika Blic o zlouptrebama „Fondacije „Dragica Nikolić“.

Prenosimo tekst u celini:

„Povodom sramnih i bestidnih napada dnevnog lista Blic na Fondaciju „Dragica Nikolić“ koji neprekidno traju od petka 7. aprila, a čiji je cilj diskreditacija predsednika Republike Tomislava Nikolića, kabinet predsednika izdao je sledeće saopštenje:
„U bespoštednoj i beskrupuloznoj kampanji protiv predsednika Republike, koja je počela i pre stupanja na dužnost, a u kojoj je prednjačio dnevni list Blic, najviše su zloupotrebljeni porodica, prijatelji i saradnici Tomislava Nikolića. Najnovija kampanja je započela u sredu 5. aprila, nakon što je preminuo saradnik predsednika Predrag Mikić, koga je taj list okarakterisao kao kriminalca i falsifikatora, da bi se nastavila u petak napadom na Fondaciju „Dragica Nikolić“ potpuno izmišljenom aferom o navodnom ulasku pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i „češljanjem“ papira, kako je glasila čista izmišljotina tog lista. Pored toga što je MUP demantovao tu laž, kao i Fondacija „Dragica Nikolić“, dnevni list Blic nastavlja da niže izmošljotinu za izmišljotinom, pa čak i takvu glupost, da predsednik Nikolić zbog navodnog „upada“ u prostorije Fondacije nije došao u prostorije Srpske napredne stranke, iako je izmišljeni upad nastao nakon pobede Aleksandra Vučića i proglašenja rezultata. Toliko količinu besmislenih i glupih laži nije ni potrebno demantovati, ali je potrebno izneti činjenice da se bez ikakve potrebe ne bi nad jednom časnom i poštenom organizacijom kakva je Fondacija „Dragica Nikolić“, nadvila senka sumnje.

Naime, iznos utrošenih sredstava za plate, zakup prostorija i svi ostali režijski toškovi su 3 odsto od primljenih donacija, što je primer štedljivosti i odgovornog ponašanja. Fondacija je najveći deo sredstava uložila u rekonstrukciju i opremanje porodilišta i ustanova zdravstvene zaštite u Vranju, Vršcu, Beogradu, Kikindi, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru, Paraćinu, Somboru, Subotici, zatim u lekovima, obnovila je park u Kragujevcu i škole u Beogradu, a da ne govorimo o aktivnom učešću u obnovi tokom poplava 2014. godine. Pored velikih pojedinačnih projekata, Fondacija učestvuje u nizu aktivnosti koje imaju za cilj povećanje nataliteta i brige o najuspešnijoj deci u Srbiji. Fondacija svake godine nagrađuje najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola, stipendira usavršavanje u inostranstvu, pomaže odlazak talentovane dece na međunarodna takmičenja, finansira manifestacije, od kojih je najveća Radost Evrope, a svake godine dodeljuje novogodišnje paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica i deci sa smetnjama u razvoju. Fondacija radi na izgradnji Centra za vantelesnu oplodnju u Kragujevcu, zdravstvene ambulante u Šumaricama i na projektu za rekonstrukciju porodilišta u Aleksincu.

Rezultati Fondacije „Dragica Nikolić“ su merljivi i proverljivi, prikupljanje i trošenje sredstava se obavlja isključivo preko žiro računa, a poslovanje je u skladu sa propisima Republike Srbije. Uprkos tome, postoje pojedinci koji po svaku cenu preko svojih sredstava informisanja na najprljaviji mogući način pokušavaju da omalovaže i diskredituju predsednika Nikolića, a pri tome, ne prezaju ni od čega, pa ni od toga da bez ikakvih posledica kaljaju njegov ugled i ugled njegove porodice i saradnika.♦