Susret ministra odbrane i senatora SAD Džona Mekejna

Susret ministra odbrane i senatora SAD Džona Mekejna

11/04/2017 Off By

 
MINISTAR odbrane Zoran Đorđević sastao se danas sa senatorom Džonom Mekejnom, predsedavajućim Komiteta za Oružane snage Kongresa SAD.
 Na sastanku, ministar Đorđević je iskazao zadovoljstvo saradnjom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa SAD u okviru Programa bezbednosne pomoći, koji se koristi u procesu modernizacije Vojske Srbije. Posebno su apostrofirane donacije američke strane Srbiji, kao i zajednički angažman u obuci i školovanju pripadnika dveju vojski.
Visoko je ocenjena bilateralna vojna saradnja SAD i Srbije, pre svega zajedničke vežbe i obuka, kao i vojno-medicinska saradnja koja zauzima sve važnije mesto u odnosima u oblasti odbrane.Senator Mekejn je kao veoma pozitivno istakao značaj doprinosa Republike Srbije u borbi protiv ISIL i učešće pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u multinacionalim operacijama.
Sagovornici su tokom susreta razmenili mišljenja o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu, kao i o aktuelnim pitanjima međunarodnih odnosa sa aspekta bezbednosti i odbrane.(Press MOD)♦