DJB: Krađa glasova u Sjenici

DJB: Krađa glasova u Sjenici

09/04/2017 Off By
Jedini način da se otklone sumnje u ovu masovnu krađu glasova, jeste da se svim biračima omogući da provere preko interneta i on lajn spiska, uz pomoć matičnog broja, da li su glasali na ovim izborima


POKRET “Dosta je bilo” je u petak izvršio uvid u birački materijal u Sjenici i ustanovio da su falsifikovani potpisi i ukradeni glasovi onih koji godinama tu ne žive. Nakon obaveštenja koje smo dobili od 20 građana Sjenice koji godinama ne žive u tom gradu, izvršili smo uvid u birački spisak i ustanovili da su glasali i „uredno“ potpisali birački spisak.
Glasanje u Sjenici nije rezultat izborne volje građana već rezultat manipulacije i organizovane kampanje SNS – a i rukovodstva sve tri bošnjačke političke stranke. Razlika između prikazane i stvarne izlaznosti posledica je ubacivanja listića građana koji se tog dana nisu ni pojavili, ni glasali.(Press DJB)
Ne znamo da li su meštani sela Raškoviće, biračko mesto broj 44, gde živi isključivo bošnjačko stanovništvo, upoznati sa podatkom da je od njih 387 upisanih podršku Aleksandru Vučiću dalo 372, dok je samo jedan upisani birač glasao za Sašu Jankovića?
U pravnoj državi rezultat izbora na teritoriji opština Sjenica morao bi da bude predmet istrage policije i tužilaštva, koje bi moralo u ovom slučaju da utvrdi šta se zaista događalo tokom izbornog dana, te utvrdi krivičnu odgovornost svih koji su učestvovali u prekrajanju izborne volje građana.

Jedini način da se otklone sumnje u ovu masovnu krađu glasova, jeste da se svim biračima omogući da provere preko interneta i on lajn spiska, uz pomoć matičnog broja, da li su glasali na ovim izborima. Kao što je biračima omogućeno da on lajn provere da li su upisani u birački spisak, tako je potrebno i da se svakom biraču omogući da proveri da li je glasao. Članovi porodica to mogu da provere za svoje umrle. Pozivamo Aleksandra Vučića da, kao jutros sa prebrojavanjem glasova na dva biračka mesta, da izjavu za medije u kojoj će pozvati RIK da omogući građanima ovakav pristup. To je jedini način da otklone ozbiljne sumnje u regularnost izbora.♦