Izložba u galeriji «Petak»: «Prožimanja» Nade Krstajić

Izložba u galeriji «Petak»: «Prožimanja» Nade Krstajić

04/04/2017 Off By


UDRUŽENJE Kreativna fabrika u okviru projekta DosijeUmetnik, u četvrtak predstavlja izložbu digitalnih grafika «Prožimanja» Nade Krstajić. 

Otvaranje izložbe je zakazano za četvrtak 6. aprila u 19 časova, u Noćnoj galeriji Petak u Lominoj 14.
Izložba je otvorena do 13. aprila 2017. godine.

-Radovi su nastali kombinovanjem fotografija gradova kojima sam uvek inspirisana; Beograda i Berlina, i slika i crteža koji su nastajali u ova dva grada. Negde je slika nastala u Berlinu implementirana u fotografiju Beograda i obrnuto. Ovaj ciklus je prikaz spoja atmosfere ova dva grada izražen kroz ekspresivne slike koje su našle svoje mesto u formi neba iznad gradova i njihove interesantne arhitekture prožimajući vidljivi opipljivi deo grada i onaj nevidljivi u vidu vibracije grada i subjektivnog osećaja, rekla je Nada Krstajić i dodala da radovi do sada nisu izlagani kao celina.

Inače Nada Krstajić je članica ICOM (International council of museums) NK Srbija, udruženja umetnika „Široka Staza“ iz Zemuna i „Mosta“ iz Obrenovca.

Bila je na tromesečno profesionalno usavršavanje u Bliskoistočnom muzeju u Berlinu (Vorderasiatisches Museum Berlin) kao stipendista Fondacije Alexander Rave. Polaganjem (2013) stručnog ispita u Narodnom muzeju u Beogradu stekla je zvanje konzervatora, poštoje 2010 godine diplomirala na Akademiji primenjenih umetnosti na odseku zidno slikarstvo.♦