Poruka potpredsednika LSV Čedomiru Antiću : Vojvodina će umeti da se odbrani

Poruka potpredsednika LSV Čedomiru Antiću : Vojvodina će umeti da se odbrani

04/04/2017 Off By
 U svojim žalosnim pokušajima da kompromituje Vojvodinu, Antić je delegitimisao i postojanje same Srbije, koja je kao republika konstituisana u isto vreme i pod istim okolnostima kao i Vojvodina, na kraju

POTPREDSEDNIK LSV Aleksandar Jovanović reagovao je, kako je rekao povodom još jednog u nizu ekstremističkih napada na Vojvodinu, i pozivao je nadležne organe da i oni reaguju.

«Juče je predsednik ekstremno desničarske organizacije Napredni klub, Čedomir Antić, pozvao na protivustavno i nasilno ukidanje autonomije Vojvodine. Poznati falsifikator istorije, koji je dejtonski bosanskohercegovački entitet smestio u srednji vek, rešio je da svoje veliko umeće u negiranju istine primeni i na istoriji Vojvodine, čiju prošlost pokušava da utemelji na grubim i besmislenim neistinama.

U svojim žalosnim pokušajima da kompromituje Vojvodinu, Antić je delegitimisao i postojanje same Srbije, koja je kao republika konstituisana u isto vreme i pod istim okolnostima kao i Vojvodina, na kraju Drugog svetskog rata i kao rezultat antifašističke pobede.

Ipak, sve to Antiću ne znači mnogo jer je reč o čoveku koji je javno deklarisao svoja anti-antifašistička uverenja. Čitava javnost je mogla da ga čuje kako nedavno izgovara da fašisti nemaju nijedan razlog da prekidaju njegove tribine. Na sreću, antifašisti imaju puno razloga da stanu na put ovom neuspešnom političaru i istoričaru u pokušaju.

Na kraju, podsećamo Čedomira Antića na još jednu lekciju koju je, kao i sve prethodne zaboravio, ako ih je ikada i znao. Autonomija Vojvodine je nastajala u Drugom svetskom ratu i na samom njegovom kraju je i konstituisana, kao rezultat antifašističke borbe svih njenih naroda.

LSV neće sedeti skršenih ruku na najnovije napade i pretnje ekstremne desnice na Vojvodinu i njenu autonomiju. U borbi protiv novog fašizma 21. veka, znaćemo da odbranimo Vojvodinu, neka ne testiraju našu volju i dosledna antifašistička opredeljenja.

Jedino u čemu se sa Antićem slažemo, vojvođansko pitanje nije rešeno i na njegovo otvaranje, očito je, nećemo još dugo čekati», navodi Aleksandar Jovanović.(Press LSV)♦