PKS vodi 50 kompanija na Međunarodni sajam privrede u Mostaru

PKS vodi 50 kompanija na Međunarodni sajam privrede u Mostaru

03/04/2017 Off By
 

Među učesnicima iz Srbije, najviše je  kompanija iz agrobiznisa, a predstaviće se i proizvođači opreme i alata, kao i preduzeća iz oblasti građevinarstva, tekstilne, mašinske, elektro i farmaceutske industrije, energetike i drugih privrednih grana koje imaju potencijal jačanja saradnje sa zemljama regiona

NA Međunarodnom sajmu privrede koji sutra počinje u Mostaru učestvovaće 50 kompanija iz Srbije iz različitih sektora, a u okviru zajedničkog izložbenog prostora predstaviće se 18 naših firmi.

Proizvođači iz oblasti vinarstva i vinogradarske opreme svoju ponudu prikazaće na štandu u okviru specijalizovane izložbe „Vino i vinogradarska oprema 16+1“. Nastup  srpske privrede na ovoj sajamskoj manifestaciji organizovala je Privredna  komora Srbije, a privrednu delegaciju  predvodi Marko Čadež, predsednik PKS.
Među učesnicima iz Srbije, po rečima Čadeža, najviše je  kompanija iz agrobiznisa, a predstaviće se i proizvođači opreme i alata, kao i preduzeća iz oblasti građevinarstva, tekstilne, mašinske, elektro i farmaceutske industrije, energetike i drugih privrednih grana koje imaju potencijal jačanja saradnje sa zemljama regiona.

„Poseban  kvalitet ovogodišnjeg sajma u Mostaru je specijalizovana  izložba u okviru mehanizma saradnje Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope na kojoj će proizvođači vina i vinogradarske opreme iz celog regiona  promovisati svoj  proizvodni program  i objedinjenu vinsku  ponudu radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima  sa fokusom na kineskom“,  ocenio je Marko Čadež, predsednik PKS.

Ove godine Međunarodni sajam privrede  u Mostaru održava se 20, jubilarni put, a zemlja partner je Hrvatska. Organizatori najavljuju da će sajam okupiti izlagače iz više od 20 zemalja sveta.

Tokom boravka u Mostaru Marko Čadež, predsednik PKS, sastaće se sa predsednicima privrednih komora regiona okupljenih  u Komorskom investicionom forumu Zapadnog Balkana u sklopu pripremnih aktivnosti za učešće na predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu u Trstu.♦